h

SP wil geschiedenis Hendrik Verhees in straatbeeld cultuurhistorische as

6 februari 2009

SP wil geschiedenis Hendrik Verhees in straatbeeld cultuurhistorische as

De Boxtelse SP-fractie heeft in een brief aan het Boxtelse College van B en W, de Heemkundekring en de Stichting Cultuurgeschiedenis Boxtel-Meierij Hendrik Verhees, voorstellen gedaan om de cultuurhistorische as te versterken en de geschiedenis van Hendrik Verhees in te passen in het straatbeeld. De SP hoopt dat de drie organisaties tot een gezamenlijk initiatief gaan komen.

St. Petruskerk
Gedenkteken Hendrik Verhees hoort bij de Sint Petruskerk.

In de brief doet de SP drie concrete voorstellen om de cultuurhistorische as te versterken. De Boxtelse SP-fractievoorzitter Eric van den Broek zegt het volgende over de voorstellen: 'Het gaat om het plaatsen van een gedenkteken van Hendrik Verhees op het kerkhof of in de omgeving van de St. Petruskerk, het aanbrengen van informatiebordjes en het plaatsen van 'antieke' lantaarnpalen in de straten van de cultuurhistorische as, van de Sint Petruskerk tot kasteel Stapelen. Hierdoor zal naar onze mening het centrum meer sfeer en uitstraling krijgen. We doen hierbij een beroep op de drie aangeschreven instanties om in gezamenlijk overleg tot realisering van onze voorstellen te komen.'

Lantaarnpalen
Huidige lantaarnpalen vervangen door nostalgische exemplaren.

De SP maakte bij de tot stand koming van de voorstellen gebruik van diverse Boxtelse publicaties over de geschiedenis van Hendrik Verhees en voerde gesprekken met deskundigen.

Brief met voorstellen m.b.t. de cultuurhistorische as.

U bent hier