h

200 Handtekeningen tegen verkoop Essent

1 maart 2009

200 Handtekeningen tegen verkoop Essent

De SP heeft afgelopen zaterdag 200 handtekeningenkaarten tegen de verkoop van Essent aan RWE opgehaald bij winkelcentrum Oosterhof en de Plus op Selissenwal.

De actie is onderdeel van de landelijke SP-actie: Essent verkopen?Ze zijn NUTS! Ongeveer 90% van de mensen die aangesproken werden door SP-vrijwilligers is tegen een dergelijke verkoop. Net als de SP vinden zij dat deze basisvoorziening in handen moet blijven van de overheid en niet terecht mag komen bij commerciële bedrijven die winstmaximalisatie voorop stellen. Dat is de beste garantie voor een goede kwaliteit, goede dienstverlening, schone energie en een lage energieprijs.

Provinciale Staten beslissen op 24 april
De handtekeningen zijn bedoeld om de politieke druk op Provinciale en Gedeputeerde Staten op te voeren om de aandelen niet aan de Duitse gigant RWE te verkopen. De uiteindelijke beslissing valt in de vergadering van Provinciale Staten van 24 april. De SP voert in het hele land actie om de verkoop van Essent en Nuon tegen te gaan. SP-bestuurslid Willem van Meurs: ‘De verkoop kan nog steeds tegengehouden worden. Daarom gaan we door met de actie en zullen we in de komende weken op verschillende plekken in Boxtel handtekeningen gaan ophalen. Ook gaat de SP-fractie in de gemeenteraad een motie indienen’.

Werkgroep Oirschot haalt handtekeningen op tegen verkoop Essent.
Website Ze zijn NUTS!

U bent hier