h

SP Boxtel voert campagne voor Europese verkiezingen

26 mei 2009

SP Boxtel voert campagne voor Europese verkiezingen

De Boxtelse SP-afdeling is enkele weken geleden begonnen met de campagne voor de Europese verkiezingen, die 4 juni aanstaande plaats gaan vinden. Via het plakken van reusachtige billboards gaf de SP in Boxtel het startsein voor de campagne. Intussen zijn huis-aan-huis al 4.000 verkiezingskranten verspreid en aankomende week komen daar nog 12.000 verkiezingsfolders bij. Bovendien verspreiden vrijwilligers van de SP aankomende zaterdag folders en de welbekende tomaten schuursponzen onder het winkelende publiek in Boxtel. De vrijwilligers worden daarbij geassisteerd door Tweede Kamerlid Henk van Gerven uit Oss.

Alle enkele weken prijken op de Boxtelse verkiezingsborden billboards, waarop het getal 61,6 centraal staat. Met dat percentage wees de Nederlandse bevolking in 2005 de Europese Grondwet af. Onder het motto ‘Nederland wil minder Brussel’ is de campagne in de afgelopen weken uitgebreid.

SP-raadslid Eric van den Broek over de campagne: ‘In veel van onze contacten met mensen horen wij terug dat veel mensen tegen een grotere rol van Europa zijn. Mensen willen nu juist minder regelzucht vanuit Brussel. Het is belangrijk dat we de komende twee weken veel mensen mobiliseren om op 4 juni naar de stembus te gaan.’

Aankomende zaterdag zullen van 11.00 uur tot circa 13.00 uur SP’ers onder meer tomaten schuursponzen verspreiden onder het winkelende publiek in het centrum en bij diverse winkelcentra. Kamerlid Henk van Gerven zal samen met Boxtelse vrijwilligers van de SP en raadslid Eric van den Broek op de Zwaanse Brug aanwezig zijn om de Europese verkiezingen te promoten.

Dinsdag 2 juni aanstaande verspreiden Boxtelse SP’ers aan het station van 6.45 uur tot 8.15 uur laatste dagkaarten.

Plakactie '61,6%' in Boxtel van start: 'Nederland wil minder Brussel'.
Website Minder Brussel.

U bent hier