h

Gebruikers WMO tevreden

29 juni 2009

Gebruikers WMO tevreden

Uit onderzoek van het onafhankelijke onderzoeksbureau SGBO van 2008 blijkt dat de cliënten van de Wmo tevreden zijn over de wijze waarop de gemeente Boxtel ondersteuning biedt. Wethouder Ger Wouters (SP) is blij met de uitkomsten.

Dikke voldoende
Ruim 400 cliënten hebben aan het onderzoek meegewerkt. De aanvraagprocedure wordt gewaardeerd met een 7.1, de hulp bij het huishouden scoort een 7.9. Andere voorzieningen worden met een 7.4 beoordeeld, zoals scootmobiel, rolstoel of aanpassing aan de woning. Het collectief vraagafhankelijk vervoer (deeltaxi) krijgt een 7. De Boxtelse resultaten zijn vergeleken met het gemiddelde van de 236 gemeenten waar ook zo’n onderzoek gehouden is. Over ’t algemeen scoort Boxtel iets beter dan het gemiddelde. Op de volgende onderdelen scoort Boxtel beter: de kwaliteit van de ondersteuning, keuzemogelijkheid tussen de aanbieders van de hulp bij het huishouden, telefonische bereikbaarheid van de zorgaanbieder, de tegemoetkoming van de vervoerskosten, de wachttijd voordat men opgehaald wordt door de Regiotaxi en de informatie van de Wmo-Adviesraad.

Verbeterpunten
Natuurlijk kunnen er ook dingen beter. Zoals de wachttijd tussen de toekenning van een voorziening en het daadwerkelijk ontvangen van de voorziening. Ook de vervanging van de zorgverlener voor de hulp bij het huishouden tijdens de vakantieperiode blijft de aandacht vragen. En ook over het omrijden van de Regiotaxi zijn veel mensen ontevreden. Met name de laatste twee zaken hebben te maken met de interne bedrijfsvoering van de instanties die deze voorzieningen uitvoeren.

Wethouder Ger Wouters (SP): ‘Ik ben blij dat mensen ons goed waarderen en dat we het in de vergelijking met andere gemeenten goed doen. Dat is achter geen reden om achterover te leunen. Het kan en moet beter, daar ga ik voor.’

U bent hier