h

SP start buurtenquête in Stationsbuurt

30 juni 2009

SP start buurtenquête in Stationsbuurt

Vrijwilligers van de SP zijn deze week begonnen met het huis aan huis ophalen van enquêteformulieren in de Stationsbuurt. Na buurtenquêtes te hebben gehouden in Munsel/In Goede Aarde en Breukelen gaat de SP nu in de Stationsbuurt aan de slag. Buurtbewoners waarderen het dat een politieke partij via een enquête naar hun mening vraagt. Het gaat daarbij om de volgende straten: Spoorstraat, Brugstraat, Breukelsestraat, Pastoor Erasstraat, Parallelweg Noord, Van Leeuwenstraat, Julianastraat, Wilhelminastraat, Stationsstraat, Stationsplein, Parallelweg Zuid, Van Coothstraat, Ten Brinkstraat, Frans Staelstraat en Kasteellaan.

In de enquête worden de bewoners zeven stellingen over de leefbaarheid van de buurt voorgelegd. Het gaat daarbij om zaken als overlast, verkeersveiligheid, speelvoorzieningen, algemene voorzieningen, openbaar vervoer, parkeerplaatsen en onderhoud. Met een cijfer kunnen bewoners het woonplezier aangeven. Ook zijn er drie vragen over huurwoningen: klachten over onderhoud, het verhelpen van klachten en de klantvriendelijkheid van Sint Joseph. Huurders kunnen de Woonstichting vervolgens een rapportcijfer geven. Vervolgens kunnen cijfers gegeven worden voor de leefbaarheid van Boxtel, de dienstverlening van de gemeente, het college van B&W en de gemeenteraad. Tot slot krijgen bewoners de gelegenheid om aan te geven wat er beter in Boxtel kan.

Met de buurtenquêtes wil de SP meer inzicht krijgen in hoe mensen over hun eigen buurt denken en wat er moet gebeuren om de leefbaarheid van wijken en buurten te verbeteren. Mocht de enquête daartoe aanleiding geven, dan zal de SP, samen met bewoners, actie ondernemen om de leefbaarheid te verbeteren. Alle gegevens van de buurtenquêtes worden ook verwerkt in het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezing in maart van volgend jaar.

U bent hier