h

Groene Poort officieel bezoekerscentrum van Het Groene Woud

9 juli 2009

Groene Poort officieel bezoekerscentrum van Het Groene Woud

Het oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg wordt één van de acht officiële bezoekerscentra binnen nationaal landschap Het Groene Woud. De SP spreekt van een stimulans voor toerisme en recreatie in Boxtel en omstreken.

Aparte stichting
Het bezoekerscentrum zal geleid worden door een aparte stichting. Het bestuur zal gevormd worden door afgevaardigden van de gemeente, De Groene Poort en de regionale VVV. Binnen het museum wordt een aparte ruimte voor het centrum gereserveerd waar geen toegang voor betaald hoeft te worden. Buiten andere subsidiegevers heeft de gemeente Boxtel 25.000 euro voor het centrum beschikbaar gesteld. De bezoekerscentra gaan iets gemeenschappelijks aanbieden, namelijk informatie over Het Groene Woud. Daarnaast hebben ze hun eigen specialisme, voor De Groene Poort is dat archeologie en geologie.

Stimulans toerisme en recreatie
SP-fractievoorzitter Eric van den Broek is verheugd over de officiële status van De Groene Poort als bezoekerscentrum van Het Groene Woud: ‘Ik verwacht hiervan een stimulans voor toerisme en recreatie voor Boxtel. Dat past ook helemaal in het gemeentelijk beleid om Boxtel op dit gebied nog beter op de kaart te zetten.’

U bent hier