h

Toegankelijkheid Boxtels centrum moet beter

16 juli 2009

Toegankelijkheid Boxtels centrum moet beter

Vorige week ontvouwde adviesbureau DHV de wijze waarop de detailhandel en horeca in Boxtel meer perspectieven geboden zouden kunnen worden. De SP vroeg met name meer aandacht voor de toegankelijkheid van de straten in het centrum en nabij winkelgebieden, met name voor mensen die slecht ter been zijn, gehandicapten, visueel beperkten en ouderen.

De SP-fractie gaf aan dat er veel kansen zijn om het centrum aantrekkelijker te maken en de horeca en detailhandel te stimuleren. Dan moet er echter wel voor gezorgd worden dat de straten in het centrum en nabij winkels toegankelijker worden. SP-raadslid Eric van den Broek hamerde op een goede inrichting van de openbare ruimte: 'Op dit moment is het met name onoverzichtelijk. Er wordt niet handhavend opgetreden op de verkeerssituatie in de Rechterstraat en op de straat is het rommelig door reclameborden, kledingrekken, paaltjes en noem het maar op. De straten moeten zo ingericht worden dat het overzichtelijk is waar voetgangers en waar fietsers zich moeten bewegen. De straat moet vooral toegankelijker voor kwetsbare groepen, zoals ouderen, gehandicapten en slechtzienden.'

Van den Broek pleitte in zijn reactie ook voor een betere bereikbaarheid van het Boxtelse centrum, via goede fietsverbindingen, fietsparkeerplaatsen en een fijnmazig openbaar vervoernetwerk met een opstapplaats in het centrum.

De plannen worden nu verder uitgewerkt en zullen in het najaar terugkomen in de Boxtelse raadscommissie.

De SP riep ook op om bij de uitwerking van de plannen de bewoners van straten in en om winkelgebieden actief te betrekken bij de planvorming.

U bent hier