h

Gemeente tegen grote uitbreiding Eindhoven Airport

21 augustus 2009

Gemeente tegen grote uitbreiding Eindhoven Airport

In reactie op brieven van de SP spreekt de gemeente Boxtel zich uit tegen een te ongebreidelde uitbreiding van Eindhoven Airport. Groei kan, mits nadrukkelijk rekening wordt gehouden met het milieu.

Boxtel schaart zich hiermee achter een oproep van de gemeente Veldhoven voor een duurzame ontwikkeling van vliegveld Eindhoven Airport. Eerder deden dat al Best, Oirschot en Son en Breugel. De gemeenten vrezen lawaai- en milieu-overlast als de kabinetsplannen doorgaan om 40.000 vliegbewegingen van Schiphol over te hevelen naar Eindhoven. In de optiek van Veldhoven moet het vliegveld ’s nachts minimaal acht uur gesloten blijven en in het weekeinde negen uur. En negatieve milieu-effecten moeten worden gecompenseerd.

Wethouder Wim van Erp in Brabants Dagblad: ‘Als Schiphol vluchten afstoot, kan dat voor Eindhoven 30.000 tot 40.000 vliegbewegingen per jaar meer betekenen. Daar zitten we niet op te wachten.’ Hij stelt echter dat ook rekening gehouden moet worden met de belangrijke regionale economische functie van het vliegveld.

SP-fractievoorzitter Eric van den Broek is tevreden met de uitspraak van de gemeente: ‘Het is een eerste goede aanzet dat Boxtel zich met andere gemeenten uitspreekt tegen een grote groei van Eindhoven Airport. De SP zal de ontwikkelingen van Eindhoven Airport, maar ook van Volkel, goed in de gaten blijven houden.’

U bent hier