h

SP Boxtel voor terugkeer wijkagent en politieposten

15 augustus 2009

SP Boxtel voor terugkeer wijkagent en politieposten

De Boxtelse SP-fractie heeft er bij het College van B&W op aangedrongen om de wijkagent terug te brengen in Boxtelse wijken. Daarnaast pleit de SP voor het realiseren van politieposten in alle Boxtelse wijken.

De SP heeft in Boxtel herhaaldelijk gepleit voor een meer wijkgerichte aanpak door de politie. SP-fractievoorzitter Eric van den Broek zegt er het volgende over: 'De politie zou meer zichtbaar in de wijken aanwezig moeten zijn. Dat kan door het terugkeren van de wijkagent , zoals die vroeger bestond. Een wijkagent die in de buurt werkt en weet wat er in de buurt speelt, maar vooral ook een wijkagent die goed benaderbaar is voor de mensen in de buurt.'

De Boxtelse SP-fractie pleitte in april van dit jaar al voor het terugbrengen van de wijkagent in de wijken en het realiseren van politieposten. In een recent onderzoek van de landelijke SP onder politieagenten, wordt dit pleidooi ondersteund.

'Mensen willen meer blauw op straat, maar helaas komt daar nog steeds weinig van terecht. Terwijl de oplossing voor de hand ligt: met minder formuliertjes en minder controle kunnen agenten vaker op straat zijn. Als dat ook nog via kleinschalige politieposten in de wijk gebeurt, dan kunnen we de buurten in Boxtel echt veiliger maken", aldus fractievoorzitter Eric van den Broek in een brandbrief aan het Boxtelse College van B&W.

Brief aan College van B&W met vragen over het realiseren van politieposten.

Pleidooi SP wijkagent vindt gehoor.
SP Landelijk: Onderzoek SP: "Agenten willen meer politieposten in de buurt".
Weblog Ger Wouters: Agenten te weinig op straat.

U bent hier