h

Renovatie Adrianastraat en omgeving verdient navolging

12 november 2009

Renovatie Adrianastraat en omgeving verdient navolging

De manier waarop 144 woningen op Selissenwal gerenoveerd worden (50 huizen zijn klaar) spreekt de SP erg aan. De bewoners zijn nauw betrokken geweest bij de opknapbeurt.

Ateliersessies
Het gaat om woningen in de Adrianastraat, Maria Theresiastraat, Van Cronenborgstraat, Poolsestraat, Hof ter Aa, Van Randerodestraat en Frederik Jan Ottostraat. Tijdens zogeheten ateliersessies beslisten de bewoners mee over de voordeuren, luifels, de kleur van de gevels, wel of niet een bloemenraam en nog veel meer. In de avonden dat bewoners zo samengewerkt hebben is de sociale samenhang in de buurt versterkt. Wijkwethouder Ger Wouters (SP) feliciteerde de bewoners met de samenwerking en het resultaat van de eerste 50 woningen die gerenoveerd zijn. Gemeente en Sint Joseph kunnen hier trots op zijn, aldus de wethouder.

Straten moeten nog vernieuwd worden
Waar de wethouder niet zo trots op is en dat ook toegeeft, is dat de gemeente er niet in geslaagd is om meteen na het afronden van het werk aan de woningen ook de hele openbare ruimte te vernieuwen. Voor het aanleggen van een gescheiden riolering is nog geen geld en daarmee ontbreekt ook het geld om de straten te vernieuwen.
De wethouder: 'We gaan nu snel de gemeenteraad voorstellen om in het rioleringsplan geld vrij te maken om deze werkzaamheden alsnog uit te voeren. Wel gaan we aan de slag om speeltoestellen te plaatsen.'

Weblog Ger Wouters: Sociale samenhang versterkt door proces bij renovatie.

U bent hier