h

SP-voorstel kwijtschelding waterschapsbelasting overgenomen

5 november 2009

SP-voorstel kwijtschelding waterschapsbelasting overgenomen

Het voorstel van de Boxtelse SP om de gemeenteraad tegen het kwijtscheldingsbeleid van het waterschap te laten stemmen is unaniem aangenomen. De gehele gemeenteraad vindt dat het kwijtscheldingsbeleid van het waterschap aangepast moet worden op de norm die de gemeente hanteert.

De gemeente hanteert op dit moment een kwijtscheldingsbeleid voor gemeentelijke belastingen, dat ligt op waarden tussen 100 en 110 procent van de bijstandsnorm. Bij het waterschap ligt die norm op 95 procent.

Dat betekent dat de norm voor het waterschap veel meer mensen met minder inkomsten treft. Door dezelfde norm als de gemeente Boxtel te hanteren zijn veel arme gezinnen weer een beetje geholpen om aan schulden te ontkomen.

De gemeenteraad stemde deze week bij de algemene beschouwingen unaniem in met het voorstel van de SP om het waterschap op te roepen het kwijtscheldingsbeleid aan te passen aan het gemeentelijke beleid.

SP-fractievoorzitter Eric van den Broek is daarover zeer verguld: 'Met deze uitspraak laat de Gemeenteraad ziejn dat vooral gezinnen die wat minder te besteden hebben, nu wat lucht zouden moeten krijgen. Ik heb begrepen dat er op donderdag 5 november van deze maand al overleg is met het waterschap en ik hoop dat de uitslag van deze motie dan al een positief effect zal hebben.

Motie kwijtschelding waterschapsbelasting.

U bent hier