h

SP tegen ongebreidelde winkel openingstijden Boxtel

14 december 2009

SP tegen ongebreidelde winkel openingstijden Boxtel

In de commissie Bestuurlijke Zaken van deze maand is gediscussieerd over de winkel-openingstijden in Boxtel. Aanleiding was de evaluatie van de zondagopenstelling van Albert Heijn aan de Prins Hendrikstraat en de vraag of een tweede supermarkt de mogelijkheid moet krijgen om op zondag de deuren van de winkel te openen. Wettelijk kan een gemeente met 30.000 inwoners er voor kiezen om een tweede supermarkt die mogelijkheid te bieden.

De Boxtelse SP-fractie gaf aan een principiele discussie over dit onderwerp te hebben gevoerd. 'Wij zijn tegen de ongebreidelde uitbreiding van winkelopenstellingen', zo gaf fractievoorzitter Eric van den Broek in het debat te kennen. 'We hebben te maken met een 24-uurs economie, waarin de economie 7 dagen per week, 24 uur per dag door draait. Vooral ook werknemersbelangen zijn daarbij niet gediend, maar ook consumenten hebben recht op rust. De zondag is in onze traditie dan een mooi markant moment', aldus Van den Broek.

De SP nam het in haar bijdrage ook op voor de kleine ondernemers. 'Ontwikkelingen op gebied van meer consumptie, meer openingstijden van winkels, zijn de doodsteek van kleine ondernemers. De buurtwinkel, de slager of bakker op de hoek, die zullen door deze ontwikkelingen verdwijnen', aldus Eric van den Broek.

De mening van de SP lag in lijn met deze stellingname van de ondernemingsvereniging van Liempde, die over dit onderwerp een brandbrief stuurde naar de Boxtelse politiek.

U bent hier