h

Werk met werk maken in Selissenwal

2 december 2009

Werk met werk maken in Selissenwal

In de commissie Ruimtelijke Zaken is gisteren gesproken over het strategisch rioleringsbeleid. Dit beleid omvat de uitgangspunten op basis waarvan de gemeentelijke rioleringsplannen verder worden uitgewerkt. De SP vroeg aandacht voor de communicatie rondom de uitvoering van rioleringsplannen en hield een pleidooi om de plannen voor Selissenwal naar voren te halen, zodat de herstructurering en de inrichting van de wijk sneller kan worden afgerond.

De SP stond positief tegenover het beleid, maar vroeg aandacht voor twee punten.

De SP-fractie riep het College op om 'werk met werk' te maken in Selissenwal. De uitvoer van rioleringsplannen wordt vaak gecombineerd met de inrichting van wegen en buurten. SP-fractievoorzitter Eric van den Broek vroeg aan wethouder Van Erp om Selissenwal in de planning naar voren te halen: 'In de stukken is terug te zien dat het afkoppelen van het riool in Selissenwal kansen biedt. Ik pleit ervoor dat project naar voren te halen, de mensen in Selissenwal hebben immers al jaren in de rotzooi gezeten door de herstructureringen in de wijk. Met St. Joseph zouden dan meteen de stedenbouwkundige aspecten opgenomen kunnen worden.'

Tevens vroeg de SP om aandacht voor zorgvuldige communicatie rondom grootschalige rioleringsprojecten. Daarbij verwees de fractie naar eerdere projecten die irritaties opleverden in de Deken de Wijsstraat en de Clarissenstraat.

Wethouder Van Erp stond positief tegenover de voorstellen van de SP en zegde toe deze met St. Jospeh te zullen bespreken. De SP-fractie vroeg het beleidsstuk te agenderen op de Gemeenteraadsvergadering, zodat de fractie haar voorstellen eventueel kracht zou kunnen bijzetten in de vorm van een motie.

U bent hier