h

Duwrolstoel voor woonzorgcentra

26 januari 2010

Duwrolstoel voor woonzorgcentra

Wethouder Ger Wouters (SP) overhandigde maandagmorgen de eerste rolstoel met duwondersteuning aan locatiemanager Metz van verzorgingshuis Simeonshof. Deze rolstoel heeft een elektrische hulpmotor en rijdt veel lichter, zodat het voor familie, vrienden, medewerkers en vrijwilligers een stuk gemakkelijker wordt om een eindje te gaan rijden met mensen die aan de rolstoel gebonden zijn. Ook andere Boxtelse woonzorgcentra krijgen zo'n duwrolstoel.


Duwrolstoel met hulpmotor en extra wielen.

Gemakkelijker naar buiten met duwrolstoel
Het wordt nu gemakkelijker voor vrijwilligers en mantelzorgers om met de rolstoelgebruikers het dorp in te gaan. Daar zagen zij vaak vanaf omdat het duwen van de rolstoel veel te zwaar was. Naast Simeonshof krijgen ook de woonzorgcentra Molenweide, Emmaus en De Vlaswiek een duwrolstoel. De gemeente least de rolstoelen bij de firma Welzorg Revalidatietechniek.


Wethouder Wouters aan het woord.

Wethouder Wouters: 'Mevrouw van der Heijden van Simeonshof had een rolstoel met duwondersteuning aangevraagd, maar de voorwaarden om er een privé toegewezen te krijgen zijn zo zwaar dat ze werd afgewezen. Om toch tegemoet te komen aan de behoefte hebben we als gemeente besloten om er in elk verzorgingshuis een te plaatsen voor algemeen gebruik. Gewoon als extra service en om het mantelzorgers en vrijwilligers gemakkelijker te maken.' SP-raadslid Nick Geerlings spreekt zijn waardering uit voor het initiatief van de gemeente: 'De SP heeft altijd gepleit voor een sociale uitvoering van de WMO. Dit is daar een prima voorbeeld van. Door deze extra service kunnen rolstoelgebruikers meer naar buiten en andere mensen ontmoeten, zodat hun maatschappelijke deelname verhoogd wordt.'


Moeder en dochter v. d. Heijden met de duwrolstoel.

Weblog Ger Wouters: Rolstoel met duwondersteuning overhandigd

U bent hier