h

Eric van den Broek kandidaat wethouder SP

23 februari 2010

Eric van den Broek kandidaat wethouder SP

Lijsttrekker Eric van den Broek heeft zich beschikbaar gesteld voor een wethouders-positie namens de SP in Boxtel. Eerder maakte de SP al bekend meerdere kandidaten in beeld te hebben. Inmiddels heeft Eric van den Broek een aantal afspraken met zijn werkgever gemaakt, waardoor zijn kandidaatstelling nu ook openbaar kan worden gemaakt.

Eric van den Broek (38) is sinds 1993 actief bij de Boxtelse SP en maakt vanaf 1998 onderdeel uit van de Boxtelse gemeenteraad, waarvan de laatste vier jaar als fractievoorzitter. Acht jaar lang was Van den Broek het jongste raadslid. Hij was tevens vele jaren voorzitter van de Boxtelse SP-afdeling en maakte van 1999 tot 2003 vier jaar deel uit van het landelijke partijbestuur. In het dagelijks leven werkt Van den Broek als directeur P&O bij het Udense schoonmaak- en beveiligingsbedrijf CSU.

Eric van den Broek zegt het volgende over een mogelijk wethouderschap: ‘De SP heeft laten zien dat we ook kunnen besturen. Het nemen van bestuursverantwoordelijkheid heeft concrete resultaten opgeleverd. Zoals bijvoorbeeld een goed armoede- en thuiszorgbeleid, plan van aanpak van laaggeletterdheid, meer inspraak van bewoners, meer inspraak door cliënten over de uitvoering van de WMO, opknappen van trottoirs en voetpaden, meer ontmoetingsplaatsen in de wijken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Als wethouder wil ik me inzetten voor het behoud van het sociale gezicht van Boxtel.’

De SP is er vooral trots op dat de partij naast het nemen van bestuursverantwoordelijkheid, de afgelopen jaren actiever de wijken in is geweest dan ooit. ‘We hebben buurtenquêtes gehouden in Munsel, In Goede Aarde, Breukelen, Stationsbuurt, Hoogheem en Selissenwal. Zo komen we er achter wat er onder de bevolking leeft, voeren we samen met bewoners actie en doen we voorstellen om de leefbaarheid van de buurten te verbeteren. Zo komt de mening van de gewone man bij het gemeentebestuur terecht. Dat is ook de meerwaarde van de SP in het college. We zijn niet alleen een betrouwbare coalitiepartner gebleken, maar hebben ook de band met de Boxtelse bevolking kunnen verstevigen. Als de SP op 3 maart voldoende stemmen krijgt, wil ik als wethouder daar de komende vier jaar graag weer een actieve bijdrage aan leveren’, aldus Eric van den Broek.

U bent hier