h

Huurwoningen Breukelen worden na actie van bewonerscomité en SP volgend jaar opgeknapt

1 februari 2010

Huurwoningen Breukelen worden na actie van bewonerscomité en SP volgend jaar opgeknapt

Ongeveer 230 oude huurwoningen in Breukelen worden in 2011 opgeknapt. Daarmee wordt het groot onderhoud/renovatie van deze woningen door Sint Joseph enkele jaren naar voren gehaald. Dat is een mooi succes voor het Bewonerscomité Breukelen en de SP.

Enquête SP
Vorig jaar hield de SP Hulpdienst een enquête onder de huurwoningen in de Doornakkerlaan, Ronduutje, Stenen Kamer, Ridder van Cuijkstraat, van Hornstraat, Jan van Brabantstraat, Hertogenstraat, van Ranststraat, van Hugenpothstraat, Hendrika van Haeftenstraat, Dufourstraat, Zandvliet en van Rijckevorselstraat. Daaruit bleek dat het onderhoud en de isolatie van de woningen onder de maat is. Naar aanleiding van de enquête is het Bewonerscomité Breukelen opgericht. Het comité wordt bijgestaan door SP'er Rob van Dijk die veel afweet van huurderszaken.

Plannen in 2010, uitvoering in 2011
De oorspronkelijke planning van Sint Joseph was om de woningen ergens na 2011 aan de beurt te laten komen. Door de enquête van de SP en na gesprekken met het Bewonerscomité Breukelen is de planning naar voren gehaald. Vóór de zomervakantie van dit jaar komt Sint Joseph met een schets van de plannen en in 2011 wordt begonnen met de uitvoering van de werkzaamheden die enkele jaren in beslag zullen nemen. Bewoners zullen nauw bij dit ingewikkelde en kostbare proces betrokken worden. Veel aspecten zullen aan de orde komen. Zo geeft bijvoorbeeld isolatie voor de bewoners een woningverbetering en een lagere energierekening, maar ook een huurverhoging.

Klachtenlijst bewonerscomité
Het is van belang dat huurders zich goed organiseren om hun belangen goed bij Sint Joseph te kunnen behartigen. Vandaar dat leden van het bewonerscomité alle woningen langsgaan om de huurders lid te maken van het Bewonerscomité Breukelen. Hoe meer leden, hoe sterker het bewonerscomité kan optreden richting Sint Joseph. Ook krijgen alle adressen een klachtenlijst zodat het comité per woning een goed beeld krijgt van de klachten. Rob van Dijk heeft er vertrouwen in: 'We gaan vanuit een sterke bewonersorganisatie de wensen van de huurders naar voren brengen. Veel bewoners kunnen hun huizen in deze strenge winter in het geheel niet warm gestookt krijgen. Dat is echt niet meer van deze tijd. Het wordt tijd dat deze woningen opgeknapt worden.'

SP roept St. Joseph op tot onderhoud woningen Breukelen.

U bent hier