h

SP-Tweede Kamerlid Paulus Jansen op werkbezoek in Selissenwal

23 februari 2010

SP-Tweede Kamerlid Paulus Jansen op werkbezoek in Selissenwal

Aanstaande donderdag zal SP-Tweede Kamerlid Paulus Jansen een werkbezoek brengen aan de wijk Selissenwal. Het Kamerlid is erg gecharmeerd van het gegeven dat bij de revitalisering van Selissenwal niet alleen in stenen, maar ook in sociaal beleid geïnvesteerd is.

Tweede Kamerlid Paulus Jansen
Het SP-Tweede Kamerlid Paulus Jansen is onder andere woordvoerder voor de SP als het gaat om wonen en wijken. Hij is zeer geïnteresseerd in de aanpak van Selissenwal. Daar is namelijk niet alleen geïnvesteerd in gebouwen, woningen en wegen, maar ook in sociale cohesie. Wat hem ook er gaanspreekt is dat het project gedragen wordt door gemeente, Sint Joseph, instellingen en wijkbewoners. Zo zou het overal moeten gebeuren, aldus het Tweede kamerlid.

Ook aandacht voor sociale cohesie
Gemeente en Sint Joseph hebben samen besloten (en betaald) om in het project van de revitalisering ook de sociale cohesie te bevorderen. Dat is gebeurd in samenwerking met een aantal instellingen en bewoners. Er zijn diverse projecten opgezet, onder andere om de creativiteit uit de wijk te mobiliseren. Ook de brede school heeft een bijdrage geleverd. Een bezoek aan de Geitenwei mag ook niet ontbreken. Het Tweede Kamerlid zal tenslotte een bezoek brengen aan het project Adrianastraat en omgeving waar bewoners een grote rol hebben gespeeld in re renovatie van de woningen en de aankleding van de openbare ruimte (onder andere tuinbeelden).

Programma
- 09.00 uur Brede School
- 09.30 uur Geitenwei
- 10.00 uur Project creativiteit
- 10.45 uur Adrianastraat en omgeving
- 11.30 uur Einde werkbezoek
- 11.45 uur Lunch in De Walnoot

Naast de verschillende instellingen zullen ook wijkwethouder Ger Wouters (SP) en SP-raadslid Eric van den Broek aanwezig zijn, alsmede enkele bewoners van de Adrianastraat en omgeving. Geprobeerd wordt om ook burgemeester van Beers bij het werkbezoek te betrekken.

U bent hier