h

Vragen over ophalen plastic verpakkingsafval

11 februari 2010

Vragen over ophalen plastic verpakkingsafval

De SP-fractie heeft afgelopen dinsdag vragen gesteld over het aan huis ophalen van plastic verpakkingsmateriaal, zoals dat recentelijk is ingevoerd. De SP stelde vragen over de vele plastic zakken met verpakkingsmateriaal, die her en der in Boxtel achterblijven.

'Sommige straten in Boxtel beginnen meer op een vuilnisbelt te lijken', aldus fractievoorzitter Eric van den Broek. 'Hoe komt het dat die zakken blijven liggen en wat zijn de afspraken die gemaakt zijn met de ophaaldienst? Het aan huis gescheiden ophalen van het plastic verpakkingsmateriaal is prima, maar we horen er nu veel irritaties over terug.'

Wethouder Van Erp gaf aan dat bij veel mensen kennelijk de ophaaltijden nog niet bekend zijn. 'Die zijn gekoppeld aan de grijze week, zoals dat ook gepubliceerd is in Brabants Centrum', aldus Van Erp.

De wethouder gaf daarbij aan dat de mensen in buurten waar het afval op de verkeerde dagen of te laat buiten wordt gezet, daarover een informatiebrief ontvangen.

Tevens bleek dat bij veel Boxtelaren niet bekend is dat de afval-zakken voor het plastic verpakkingsafval niet alleen bij de milieustraat, maar ook in het Gemeentehuis af te halen zijn.

Van Erp zegde toe nog eens te evalueren hoe het ophalen nu loopt en gaf tevens aan nog eens extra aandacht te besteden aan de communicatie.

Aan huis ophalen van kunststofafval prima initiatief.

U bent hier