h

Vrijwilligers Geitenwei in het zonnetje gezet

22 februari 2010

Vrijwilligers Geitenwei in het zonnetje gezet

De SP Boxtel heeft veertien vaste vrijwilligers van de Geitenwei in de wijk Selissenwal afgelopen zaterdag een gezellig avondje uit aangeboden. Het bestuur wilde daarmee deze vrijwilligers in het jubileumjaar in het zonnetje zetten.

De Geitenwei bestaat dit jaar immers 25 jaar. Dat is op zich al een geweldige prestatie. Maar een nog grotere prestatie is het dat deze vrijwilligers met weinig subsidie, maar met veel inzet de Geitenwei tot een belangrijke ontmoetingsplek in Selissenwal gemaakt hebben. Vrijwilligers dienen gekoesterd te worden, zij zijn het cement van de samenleving.

SP-Taart
Lijsttrekker Eric van den Broek opende de avond met een korte toespraak waarin hij de vrijwiliggers feliciteerde met het 25-jarig jubileum en hun complimenteerde met hun inzet. Daarna werden de vrijwilligers getrakteerd op koffie en thee en een speciaal voor hun gemaakte SP-taart, die gretig aftrek vond.

Toen iedereen hun taart op had, stonden er twee taxibusjes klaar die iedereen naar een onbekende bestemming bracht.

Brouwerij St. Servattumus
Uiteindelijk bleek de bestemming de brouwerij St. Servattumus in Schijndel te zijn. Daar stond ook de Wijkwethouder van Selissenwal Ger Wouters te wachten, hij was ook uitgenodigd door de Boxtelse SP-afdeling.

Boven in de ontvangstruimte kreeg iedereen zijn eerste ambachtelijk gebrouwen biertje. Toon vertelde ons alles over de geschiedenis van de brouwerij, het brouwproces, nieuwe ontwikkelingen en alle wetenswaardigheden op een leuke en humoristische wijze. Na een kijkje in de brouwerij zelf kon iedereen nog genieten van de speciale bieren van St. Servattumus.

Weblog Ger Wouters: Vrijwilligers Geitenwei bij Servattumus.

U bent hier