h

Balans verspreidt leugens over westelijke parallelweg langs de A2

2 maart 2010

Balans verspreidt leugens over westelijke parallelweg langs de A2

In een verkiezingspamflet heeft Balans de leugen verspreid dat PvdA/GL, Combinatie 95, CDA en SP voorstander zijn van een westelijke parallelweg langs de A2 dwars door een mooie groenstrook van de wijk. De SP pikt deze leugen niet en heeft vanavond nog een pamflet verspreid die de leugen van Balans ontmaskert.

Wat schrijft Balans letterlijk in het pamflet?
Balans schrijft het volgende aan bewoners van de wijk Oost en we citeren: 'PvdA/GL- Combinatie 95-CDA-SP willen een westelijke parallelweg langs de A2, aan de zijde van Uw wijk, dwars door Uw mooie groenstrook.'

Wat is de werkelijkheid?
In ieder geval voor wat betreft de SP (en ook voor de andere genoemde partijen) is dit een pertinente leugen. Het is immers zo dat de coalitiepartijen in de gemeenteraad van 16 december 2008 een amendement hebben ingediend dat uitgaat van een leefbaarheidsonderzoek, nog vóórdat de plannen voor een mogelijke parallelweg verder ontwikkeld worden. Dit amendement kreeg een meerderheid in de gemeenteraad.

SP heeft leefbaarheid Oost altijd als uitgangspunt gehad
Het is met name de SP geweest die in deze discussie voortdurend de leefbaarheid van de wijk Oost als uitgangspunt heeft genomen. Aantasting van de leefbaarheid is door de SP meerdere malen onaanvaardbaar genoemd. Verder hebben wij er voor gepleit om te onderzoeken of een westelijke variant te situeren is op het huidige tracé van de A2, die dan in oostelijke richting op zou moeten schuiven. Zodat de ruimte en de mooie groenstrook voor de wijk behouden blijven.

SP geen voorstander van parallelweg dwars door groenstrook
In het pamflet van de SP schrijven we het volgende aan bewoners: De SP is dus niét voor een westelijke parallelweg, dwars door Uw mooie groenstrook. Dit in tegenstelling tot wat Balans beweert.

Mensen zijn op het verkeerde been gezet
SP-lijsttrekker Eric van den Broek en lijstduwer Willem van Meurs hebben vanavond 400 pamfletten verspreid in straten die dicht bij de A2 in de wijk Oost liggen. Uit gesprekken met bewoners in Nieuwland, Lierenbout en De Volder blijkt dat het pamflet van Balans heel wat mensen op het verkeerde been gezet heeft. Daardoor wordt de verkiezingsuitslag op een oneigenlijke en onterechte manier beïnvloed. Dat is een uitermate kwalijke zaak die de SP hoog opneemt.

Eric van den Broek: Balans verspreidt leugens
Lijsttrekker Eric van den Broek heeft het helemaal gehad met Balans: 'Het is helaas niet de eerste keer dat Balans andere partijen ten onrechte meent te moeten beschuldigen. Nog bedenkelijker is het dat kiezers gewoon voorgelogen worden door ze onjuiste informatie te verstrekken.'

Weblog Ger Wouters: Balans verspreidt leugens over parallelweg A2.

U bent hier