h

Eerste dure externe adviseurs al ingezet door nieuwe coalitie

8 april 2010

Eerste dure externe adviseurs al ingezet door nieuwe coalitie

De Boxtelse SP-fractie heeft met verbijstering vernomen dat de nieuwe coalitie al tijdens de onderhandelingen de eerste dure, externe adviseurs heeft ingezet. Om tot een politiek compromis te komen, schroomde informateur Balans niet om de Boxtelse burger op extra kosten te jagen. Adviesbureau Goudappel-Coffeng werd ingehuurd om toch naar mogelijkheden te zoeken voor de aanleg van een volwaardige Noordelijke ontsluitingsweg.

SP-fractievoorzitter Eric van den Broek reageert verbijsterd en vol ongeloof op het uitgelekte bericht: 'Dit is een coalitie dat de burger centraal stelt. Intussen wordt diezelfde burger op extra kosten gejaagd, terwijl dat de coalitiepartijen zo de mond vol hadden van het terugdringen van externe adviesbureaus. Als dit de daadkracht is die Balans bedoelt, dan houd ik mijn hart vast.'

In een brief aan het College van B&W eist de SP duidelijkheid over wat er besproken is met Goudappel-Coffeng en wat dat gekost heeft. De SP wil de beantwoording van haar vragen graag voor de bespreking van het beleidsprogramma aanstaande dinsdag in de gemeenteraad hebben.

'De Boxtelse burger heeft immers recht op een open en daadkrachtig bestuur', aldus Eric van den Broek.

Brief aan College van B&W met vragen over inzet Goudappel-Coffeng tijdens coalitie-overleg.

U bent hier