h

Motie SP Selissenwal unaniem overgenomen

28 juni 2010

Motie SP Selissenwal unaniem overgenomen

Een motie van de SP om een aantal verkeersknelpunten in Selissenwal aan te pakken is afgelopen week in de raadsvergadering unaniem aangenomen. De motie kwam mede tot stand naar aanleiding van een buurtenquête die de SP einde vorig jaar, begin dit jaar in de wijk organiseerde.

De SP deed naar aanleiding van de buurtenquête met name een aantal aanbevelingen over het fietsverkeer op de Baanderherenweg, de oversteekbaarheid van voetgangers op de Baanderherenweg en de overzichtelijkheid bij het verkeerskruispunt op de kop van de Van Beekstraat.

In een eerdere discussie in de commissievergadering ruimtelijke zaken in februari, kreeg de SP al bijval van de huidige wijkwethouder Van de Langenberg.

Dit was mede reden voor SP-raadslid Dave van de Ven om het ijzer te smeden, nu het heet was. 'In februari kregen wij nog van veel partijen steun voor onze aanbevelingen. Het is daarom nu zaak om de verkeersproblemen in samenspraak met bewoners en het wijkplatform, met daadkracht op te pakken', aldus Dave van de Ven in het raadsdebat.

De SP kreeg unaniem steun van alle partijen in de gemeenteraad en verkeerswethouder Van der Zanden zegde toe snel werk te zullen maken van de inhoud van de motie. Raadslid Van de Ven vroeg om uiterlijk binnen drie maanden een terugkoppeling te geven over de stappen die gaan worden gezet.

Motie verkeerssituatie Selissenwal d.d. 22 juni 2010.

Raadsfractie stelt verkeerssituatie Selissenwal aan de kaak.

U bent hier