h

SP trekt aan de bel bij Sint Joseph over opknapppen woningen in Breukelen en Stationsbuurt

9 augustus 2010

SP trekt aan de bel bij Sint Joseph over opknapppen woningen in Breukelen en Stationsbuurt

De SP heeft in een brief duidelijkheid gevraagd van Sint Joseph over de aanvang van de onderhouds- en renovatiewerkzaamheden van 230 oude huurwoningen in Breukelen. Tevens zijn vragen gesteld over de wens van bewoners van 85 woningen in de Frans Staelstraat en omgeving om bij de geplande opknapbeurt ook de toiletten en douches te vernieuwen.

Opknapbeurt Breukelen pas in 2012?

Bewonerscomité Breukelen en de SP vinden dat de eerste onderhouds- en renovatiewerkzaamheden uiterlijk in de loop van 2011 moeten starten. Sint Joseph heeft laten weten eerst een visie te willen maken die eind van 2010 klaar zou zijn. Daarna wordt een plan van aanpak vastgesteld en vervolgens wordt met de daadwerkelijke werkzaamheden begonnen. Sint Joseph vermeldt niet wanneer dat zal zijn.

Bewoners vrezen dat de opknapbeurt van hun woningen op de lange baan geschoven wordt en dat ze pas vanaf 2012 aan de beurt zijn. SP-bestuurslid Willem van Meurs: 'Bewoners accepteren dit niet. Zij weten nu niet waar ze aan toe zijn. De woningen zijn niet meer van deze tijd en bewoners hebben al jarenlange woonellende achter de rug. Zij willen dat er snel met het (groot)onderhoud en/of de renovatie begonnen wordt.'
In de brief vraagt de SP sint Joseph om duidelijkheid over de start van de werkzaamheden.

Ook douches en toiletten vernieuwen in Frans Staelstraat en omgeving
Binnenkort start Sint Joseph (grote)onderhoudswerkzaamheden in 85 woningen in de Frans Staelstraat, van Coothstraat, Ten Brinkstraat en Kasteellaan. Bewoners hebben via gesprekken en handtekeningen Sint Joseph laten weten dat zij ook een vernieuwing van douches en toiletten willen. Deze zijn meer dan dertig jaar oud en niet meer van deze tijd. Zo zijn er veel vochtproblemen en schimmelvorming in de douches, waardoor bewoners regelmatig moeten witten om het netjes te houden. Ook lopen er niet weggewerkte buizen door de douche heen die ook nog eens voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen als kinderen tegen die verhitte buizen lopen. Het huidige onderhoudsplan voorziet niet in een renovatie van douches en toiletten.

Bewoners hebben al aangegeven bij Sint Joseph dat zij bereid zijn om bij vernieuwing van douches en toiletten een huurverhoging te betalen. Sint Joseph is daar echter niet op ingegaan, ondanks toezeggingen van medewerkers in die richting. Willem van Meurs: 'Bij eerdere opknapbeurten in Selissenwal en van Leeuwenstraat/Par.Noord hebben bewoners wel de keuzemogelijkheid gehad om de douches/toiletten te vernieuwen. Daarom is het vreemd dat dit hier niet gebeurd is. Temeer omdat de grote meerderheid van de bewoners het graag wil en bereid is om een huurverhoging te betalen.
In de brief stelt de SP onder andere de vraag wat Sint Joseph concreet gaat doen aan de wens van bewoners om de keuzemogelijkheid te krijgen voor vernieuwing van douche en/of toilet.

U bent hier