h

Meer handhaving op verbod vrachtverkeer Breukelen

28 februari 2011

Meer handhaving op verbod vrachtverkeer Breukelen

De Boxtelse SP-fractie heeft vorige week in de raadsvergadering meer aandacht gevraagd voor het toenemende vrachtverkeer door wijk Breukelen. Sinds enige tijd geldt daar een vrachtwagenverbod, maar de SP vindt dat dit verbod te weinig wordt gehandhaafd.

Raadslid Dave van de Ven stelde in het vragenhalfuurtje dat er weer sprake is van een toename van het aantal vrachtwagens dat door Breukelen dendert: ‘Wij hebben van veel bewoners gehoord dat er weer steeds meer vrachtverkeer door Breukelen rijdt waar dit niet toegestaan is. Dit levert uiteraard gevaarlijke en onwenselijke situaties op.’

De SP’er vroeg om meer handhaving van het vrachtverbod en riep de gemeente op om de informatievoorziening naar chauffeurs over het vrachtwagenverbod weer eens goed op te pakken. Verkeerswethouder Van der Zanden zegde toe de zorg over te zullen brengen aan de afdeling. Ook zegde hij toe om de handhaving weer eens aan te halen, daarbij wel rekening houdende met de beperkte bezettingsgraad van de politie en de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s).

U bent hier