Wanvertoning bij debat over veiligheid oversteek Dommelbad
Wanvertoning bij debat over veiligheid oversteek Dommelbad
Dinsdag debatteerde de Boxtelse gemeenteraad over een motie van de SP, om de oversteek bij het Dommelbad aan de Schijndelseweg veiliger te maken. De SP-fractie had in de betreffende motie de letterlijke tekst uit een nieuwsbrief van Combinatie 95 gekopieerd en gebruik gemaakt van de uitspraken die andere partijen (met name DPBL en PvdA/Groenlinks) in het verleden over de oversteek hebben gedaan. Toch stemden zowel Combinatie 95, als DPBL en PvdA/Groenlinks tegen hun eigen voorstellen. SP’er Eric van den Broek noemde de discussie een ‘wanvertoning’.
In het weekend voorafgaand aan de vergadering had fractievoorzitter Eric van den Broek nog over de motie overleg gevoerd met de fractie van Combinatie 95. Dat overleg leidde tot een aantal aanpassingen in de motie. Groot was de verbazing bij de SP-fractie toen Combinatie 95 tegen hun eigen motie stemde. ‘Wat zijn al die mooie praatjes van Combinatie 95 en andere partijen nu waard? Pleiten voor een veilige oversteek bij het Dommelbad en dan tegen eigen standpunten stemmen, die ze zelf in hun eigen nieuwsbrieven schrijven!’.
De coalitiepartijen hielden hun kaken op elkaar, omdat verkeerswethouder Van der Zanden de veiligheid van de oversteek geen prioriteit vindt. Dit overigens ondanks het feit dat hij toen hij zelf nog namens zijn partij Balans in de gemeenteraad zat, in het verleden ook altijd heeft gepleit voor een veilige oversteek bij het Dommelbad.
Van den Broek kan er na afloop van de vergadering nog steeds met zijn verstand niet bij: ‘Ik had nota bene een deel van de tekst uit het huisblad van Combinatie 95 gekopieerd. In het weekend heb ik de tekst letterlijk aangepast op de opmerkingen die vanuit de Combinatie 95 werden gemaakt. Dit om draagvlak te krijgen, om die oversteek snel veiliger en overzichtelijker te krijgen. Ik vind het werkelijk godgeklaagd dat een partij omwille van coalitiebelang nota bene tegen hun eigen tekst gaat stemmen. Datzelfde geldt overigens voor Pvda/GL en DPBL, die in de commissievergadering van december 2010 met hun mond hetzelfde bepleitte. Volgens mij zegt het alles over de verstoorde coalitieverhoudingen, als je elkaar zo weinig licht in de ogen gunt, en zegt het ook iets over de oprechtheid om op te komen voor de mensen waar het uiteindelijk om gaat. Waarschijnlijk moet er eerst weer een ongeluk gebeuren voordat partijen in actie komen.'