h

Buurt rond Delta betrekken bij parkeerplannen museumcluster

29 mei 2011

Buurt rond Delta betrekken bij parkeerplannen museumcluster

Vorige week werd er in de commissie Maatschappelijke Zaken gediscussieerd over de plannen van de gemeente om een aantal Boxtelse musea, zoals Museum Piet Dorenbosch, Gilde Sint Barbara & Sint Joris, Stichting Hendrik Verhees en de collectie van Gaudéte, te clusteren en te huisvesten op één locatie in het Ursulagebouw. Nagenoeg alle partijen waren het eens met dit idee, maar hadden zorgen over de infrastructuur, waaronder de verkeersafwikkeling en het parkeren om het gebouw.

Verschillende partijen opperde daarom nog alternatieve locaties. De SP gaf aan de voordelen van clustering te zien en stelde ook vragen over de verkeersafwikkeling en het parkeren. Verantwoordelijk wethouder Van Aert stelde dat op het terrein van Delta voldoende parkeerruimte gecreëerd kan worden.

Raadslid Eric van den Broek van de SP riep de wethouder op de buurt te betrekken bij de plannen: ‘Laat buurtbewoners eens meedenken, zij weten het beste hoe de huidige situatie is en kunnen inschatten welke problemen er mogelijk kunnen gaan ontstaan.’

Van Aert was het met de SP’er eens en zegde toe de buurt bij de verdere uitwerking van de plannen te zullen betrekken.

U bent hier