h

Niet interen op voorzieningenniveau Delta

30 mei 2011

Niet interen op voorzieningenniveau Delta

In de aankomende raadsvergadering wordt besloten over de aanpassingen in het dienstenpakket van welzijnsinstelling Delta. De SP heeft in de voorbereiding op deze plannen aangegeven voorstander te zijn van het actualiseren van deze plannen, maar wil niet dat er ingeteerd wordt op het voorzieningenniveau. Uit de plannen die dinsdag 31 mei op de agenda staan, blijkt dat de gemeente naar de opmerkingen van de SP heeft geluisterd.

Op verschillende momenten heeft al uitgebreid discussie plaatsgevonden over het nieuwe dienstenpakket en de bijbehorende financieringssystematiek. In het pakket vinden weliswaar een aantal verschuivingen plaats, maar het lijkt erop dat het dienstenpakket niet wordt teruggeschroefd. Daarbij worden de verschillende activiteiten op één locatie gevestigd, waardoor cliënten niet naar verschillende loketten moeten.

Raadslid Eric van den Broek is tevreden, maar blijft het functioneren van Delta en de te organiseren activiteiten kritisch volgen: ‘Hoe de nieuwe financieringssystematiek en het dienstverleningspakket in de praktijk zullen uitwerken, zullen we in diezelfde praktijk ondervinden. Dat zal naar ik heb begrepen ook regelmatig worden geëvalueerd en dat is voor ons ook een voorwaarde. Het integreren van diverse activiteiten kan een meerwaarde opleveren en wij vragen met name ook om de continuïteit van het functioneren van loket Wegwijs. Dat is een belangrijke voorziening en die moet zo blijven functioneren. Goed communiceren dus.’

De SP toonde nog zorgen over de verenigingen die nu van ruimtes van Delta gebruik maken, maar nu naar elders moeten. De verantwoordelijk wethouder gaf echter aan dat alle partijen op een plekje elders in Boxtel kunnen rekenen. Daarvoor zijn de gemeenschapshuizen in beeld. De SP blijft de hele operatie kritisch volgen.

U bent hier