h

Ook Keizerstraat verontrust over sluipverkeer

12 mei 2011

Ook Keizerstraat verontrust over sluipverkeer

Naar aanleiding van de brandbrief die de SP aan het college van b&W schreef over de verkeersveiligheid in de Baandervrouwenlaan, hebben nu ook bewoners van de Keizerstraat bij de SP-fractie aan de bel getrokken. Bewoners schreeuwen hun verontrusting uit over de huidige en verwachten dat verkeersdrukte schrikbarend gaat toenemen bij afsluiting van de Bosscheweg.

Op dit moment doen zich volgens bewoners al situaties voor, waar zo als een bewoner stelde "ik m'n hart vaak vast houdt". Redenen hiervoor:
1. Er wordt vaak veel te hard gereden;
2. Toenemende drukte;
3. Door verjonging van de wijk (en directe omgeving van de Keizertsraat) zijn er veel overstekende kinderen;
4. De Keizerstraat is een voorrangsweg waar veel bestuurders te laks mee omgaan. Twee à drie weken geleden was er in de Keizerstraat nog een aanrijding;
5. Automobilisten parkeren vaak in de bocht of half op de stoep waardoor de situatie voor verkeersdeelnemers onoverzichtelijk is.

Zeker met het oog op de afsluiting van de Bosscheweg verwachten bewoners dat de verkeerssituatie voor hun deuren nog gevaarlijker wordt.

Bewoners stellen dat met name de Keizerstraat nog drukker zal worden als sluiproute, omdat;
• dit de laatste afslag is (met aansluiting op een doorgaande route) vóór de afsluiting van de Bosscheweg;
• het een straat is zónder drempels en men dus harder door kan rijden (ook vrachtverkeer rijd om die reden door de Keizerstraat in plaats van door de Baandervrouwenlaan, met alle gevolgen van dien).

Bewoners hebben aangegeven het college, politieke partijen en de politie te zullen gaan aanspreken op de verkeerssituatie in en om de Keizerstraat.

U bent hier