h

Vertrouwensbreuk werkgevers en college geen incident

25 juni 2011

Vertrouwensbreuk werkgevers en college geen incident

De Boxtelse werkgeversvereniging (WEB) heeft het vertrouwen opgezegd in het overleg met het college over de verdere ontwikkeling van Ladonk. Het WEB verwijt het college de ruimtelijke plannen voor het vestigen van een bouwmarkt op Ladonk er doorheen te drukken, zonder dat is geluisterd naar de mening van het WEB. De fractie van de SP noemde de kwestie afgelopen woensdag in de commissie bestuurlijke zaken geen incident, maar een structureel probleem.

De SP vindt dat dit college telkens weer laat zien niet te kunnen en willen luisteren naar en praten met burgers en belangenpartijen. Het conflict met de werkgevers is dan ook geen incident, maar maakt deel uit van een inmiddels schier oneindige reeks aan soortgelijke incidenten die met de inspraak van burgers verband houden. ‘Op diverse gebieden lijkt dit college op ramkoers te zitten en jaagt het vele burgers en belangenpartijen tegen zich in het harnas. Nu het WEB, maar soortgelijke problemen hebben zich ook al voorgedaan bij de inspraak van het TALK-project, ook in het kader van de aangekondigde tunnelbakken Leenhoflaan en D’Ekker, de Groene parkeerplaats centrum, plan de Roond, plan St. Lucas, ouders Molenwijkschool en ga zo maar door. Dat heeft helaas een negatieve uitstraling op de hele politiek’, zei SP-raadslid Eric van den Broek afgelopen woensdag tijdens het debat.

De SP heeft aangekondigd om met name de inspraak van burgers kritisch te blijven volgen. Bij de SP staat de burger immers wel centraal.

U bent hier