h

Boxtelse SP-fractie laakt aangekondigde bezuinigingen op minimabeleid en WMO

8 juli 2011

Boxtelse SP-fractie laakt aangekondigde bezuinigingen op minimabeleid en WMO

De SP heeft de andere politieke partijen en het College van B&W deze week opgeroepen kwetsbare groepen in Boxtel niet in de kou te laten staan. Aanleiding tot de oproep was de discussie over het dekkingsplan, die deze week in de commissie Bestuurlijke Zaken plaats heeft gevonden. In dat dekkingsplan kondigt het College van B&W, met de partijen Balans, DPBL, Combinatie95 en PvdA/Groenlinks, onverbloemd bezuinigingen aan op het minimabeleid en de WMO.

De gemeentes krijgen door de landelijke bezuinigingen steeds minder geld te besteden om dezelfde en zelfs meer taken uit te voeren. De SP protesteert daar landelijk uiteraard fel tegen. In Boxtel heeft het College er voor gekozen om de bezuinigingen één op één door te zetten. In plaats van zelf voorstellen te doen om het huidige sociale beleid te behouden, willen het College en de huidige coalitiepartijen de WMO en het minimabeleid budgetneutraal uitvoeren. En dat betekent met de landelijke bezuinigingen in het vooruitzicht dus per definitie dat er bezuinigd gaat worden op de kwetsbaarste groepen in Boxtel.

Raadslid Dave van de Ven reageerde furieus op de plannen: ‘De coalitiepartijen zeggen ‘iedereen moet de broekriem aanhalen’, maar er wordt wel fors geld gereserveerd in infrastructuur, zoals voor het TALK-project, en de verhuizing van de Molenwijkschool, die de ouders van de Molenwijkschool niet willen en die in de vorm van een wijkoverstijgende Jenaplanschool ook helemaal niet de bedoeling was van de mensen in Munsel/In Goede Aarde, maar er wordt wel gekozen voor bezuinigingen op mensen die niet zonder bepaalde voorzieningen kunnen. Ik had van een coalitie met Combinatie 95 en PvdA/Groenlinks anders verwacht.’

Veel vertrouwen in een goede afloop heeft de SP echter niet. De SP vreest dat de coalitiepartijen de rijen al hebben gesloten en dat het dekkingsplan in deze vorm vast staat.

U bent hier