h

Onduidelijkheid over status besloten raadsbijeenkomst centrumplannen

29 november 2011

Onduidelijkheid over status besloten raadsbijeenkomst centrumplannen

Het college van B&W nodigde de leden van de gemeenteraad vorige week uit om in een besloten bijeenkomst hun centrumplannen te presenteren. Boxtelse burgers worden vervolgens de dag erop geïnformeerd in een openbare publieksavond. Dit heeft tot kritiek geleid vanuit diverse raadsfracties. Ook de SP begrijpt niet waarom het College zo geheimzinnig doet over haar plannen.

Het in april van vorig jaar nieuw aangetreden Boxtelse college schuttert al vanaf het begin op het gebied van de inspraak van burgers. Op alle belangrijke thema’s blinkt het college uit in het onvermogen om Boxtelaren op een juiste, transparante manier te betrekken bij besluitvorming. Zo ook weer in het geval van de centrumplannen, waarbij nog voor deze voor de derde keer worden gepresenteerd, alweer ruzie is ontstaan met diverse leden van de gemeenteraad. Eerder werd het centrumplan Oude Boomgaert al door de gemeenteraad afgeschoten en was er veel kritiek op het plan om de gemeentevijver te dempen, zoals dat in de begroting is opgenomen.

‘Onbegrijpelijk’, zegt fractievoorzitter Eric van den Broek. ‘En dan krijgen we op maandagmiddag ook nog een mailtje van de burgemeester met een verduidelijking die alleen maar meer vragen oproept. Ik begrijp niet waarom er zo geheimzinnig moet worden gedaan. Of verwacht het college kritiek vanuit de raad en kan men het niet hebben dat die gelijktijdig met het presenteren van de plannen in de media verschijnt?’.

De SP heeft inmiddels een kritische reactie gestuurd naar de burgemeester, raads- en commissieleden. De fractie wil de kwestie in ieder geval binnenkort met het college bespreken.

Reactie SP en mail Burgemeester.

U bent hier