h

Eindelijk maatregelen Schijndelseweg na politieke druk SP

16 december 2011

Eindelijk maatregelen Schijndelseweg na politieke druk SP

Na ruim een jaar lang hameren op de verkeersveiligheid van de Schijndelseweg, lijkt het de Boxtelse SP-fractie eindelijk te zijn gelukt het college tot actie te bewegen. Verantwoordelijk wethouder Van der Zanden komt in januari eindelijk met concrete voorstellen richting de gemeenteraad, om de veiligheid op de Schijndelseweg te verbeteren. Helaas heeft dat wel eerst een schieroneindige periode van raadsdebatten, moties, brieven, vragen, ongelukken en bijna-ongelukken moeten duren.

De voorstellen van Van der Zanden betreffen vooral maatregelen rondom de rotonde Oosteind, waar zich tot nu toe de meeste ongelukken en bijna-ongelukken hebben voorgedaan. SP-fractievoorzitter Eric van den Broek is erover verheugd dat er nu eindelijk serieus actie wordt ondernomen: ‘Dit heeft natuurlijk veel te lang moeten duren. Iedereen met een portie gezond verstand heeft allang geconstateerd dat er iets moest gebeuren aan de veiligheid van de Schijndelseweg. Politiek gekonkel binnen de coalitie en gebrek aan daadkracht bij het college stond dat tot nu toe in de weg. Het is goed dat wethouder Van der Zanden nu met een aantal praktische maatregelen, zoals bebossing komt, die wij ruim een jaar geleden al voorstelden.’

De SP is benieuwd naar het voorstel waar het college in januari mee komt. ‘De maatregelen van het college lijken zich vooral te beperken tot de rotonde Oosteind, maar vooral ook bij de oversteek ter hoogte van het zwembad komen ook vaak gevaarlijke situaties voor. Daarbij is ook de afslag van fietsers komende vanuit de Schijndelseweg op de rotonde Brederodeweg niet al te overzichtelijk’, aldus Eric van den Broek.

De maatregelen op de Schijndelseweg worden besproken in de commissie Ruimtelijke Zaken van de maand januari van het volgende jaar.

Snelle verkeersmaatregelen Schijndelseweg wel degelijk mogelijk.

U bent hier