h

Afvaardiging Boxtel op manifestatie 'Een ander Nederland'

16 januari 2012

Afvaardiging Boxtel op manifestatie 'Een ander Nederland'

Een flinke afvaardiging van de SP Boxtel bezocht afgelopen zaterdag de manifestatie ‘Een Ander Nederland’ de nieuwjaarsbijeenkomst van PvdA, GroenLinks en de SP in Nijmegen. Voor ruim 1000 aanwezige mensen - waaronder vele honderden SP'ers - sprak SP-partijleider Emile Roemer op de bijeenkomst over de noodzaak van samenwerking, de linkse strijd voor emancipatie, solidariteit en respect en de gemeenschappelijke plannen van de linkse oppositie. Ook Job Cohen (PvdA) en Jolande Sap (Groenlinks) spraken zich uit voor de linkse samenwerking.

De ruim 1.000 aanwezigen in de Vereeniging in Nijmegen reageerden enthousiast op de plannen van de drie partijleiders. Vanuit Boxtel was een groep kaderleden aanwezig om het gezamenlijke linkse initiatief te ondersteunen.

Tijdens zijn toespraak benadrukte Roemer het belang van linkse samenwerking: 'Ik heb die vraag de afgelopen jaren zo vaak gekregen, vooral als we het een keer niet eens waren. Dat laat zien dat mensen van ons verwachten dat we de handen ineen slaan en de strijd tegen dit kabinet aangaan. Dat gaan we doen.'

Roemer waarschuwde voor 'dit knetterrechtse kabinet dat in één periode probeert af te breken wat onder leiding van socialisten, sociaal-democraten en vakbonden in een eeuw is opgebouwd.' Samen met Sap en Cohen presenteerde hij zaterdag daarom een alternatief plan. In dit plan wordt onder meer gekozen voor uitbreiding van de deeltijd-WW, waardoor bedrijven die in de problemen zitten niet meteen mensen hoeven te ontslaan. Ook blijven beschutte werkplekken voor mensen die wat hulp nodig hebben bestaan en wordt een grote slag geslagen in het vergroenen van de economie.

Website landelijke SP: Roemer op 'Een ander Nederland': 'Mensen verwachten van ons dat we samenwerken'.
Het complete plan 'Samen de crisis te lijf'

U bent hier