h

Boxtelse oppositie stelt vragen over rechtmatigheid gebruik gemeenschapsgeld

27 januari 2012

Boxtelse oppositie stelt vragen over rechtmatigheid gebruik gemeenschapsgeld

De Boxtelse oppositiepartijen SP, Boxtels Belang, VVD, CDA en D66 hebben gezamenlijk vragen gesteld over de rechtmatigheid van het gebruik van het extra overschot op de reserve afvalstoffenreiniging voor andere doeleinden. Eerder is die vraag ook al aan de orde geweest tijdens de afgelopen begrotingbehandeling, de bespreking van de laatste bestuursrapprtage en werden er schriftelijke vragen over gesteld. Omdat er tot op heden geen bevredigend antwoord is gegeven, stellen de gezamenlijke oppositiepartijen wederom vragen aan de nieuwe accountant van de gemeente. De kwestie was voor de oppositie onder meer reden om gezamenlijk tegen de begroting te stemmen. De SP vond toen overigens ook dat de begroting veel socialer moest.

De oppositie vraagt zich ook af of het college naast het overschot op de reserve afvalstoffenreiniging, gebruik van het extra overschot (bijna 350.000 euro) van de reserve Rioolheffing, mocht inzetten voor andere voor andere doeleinden. Het extra bedrag van beide heffingen, in totaal ongeveer 1,4 miljoen euro, wordt gebruikt voor een structurele bijdrage voor grote infrastructurele werken (het zogenaamde TALK-project). Dit speelt in de begroting van 2012 en volgende.

De oppositie vraagt nu aan de accountant of hij het met de zienswijze van de oppositie eens is. Daarnaast vragen de oppositiepartijen zich af of het jaarverslag waarin het college zich dient te verantwoorden over de inzet van de middelen, nu toch kan voldoen aan de rechtmatigheidseis. De SP blijft deze kwestie op de voet volgen.

Brief aan accountant met vragen over overschot reserves afvalstoffenreiniging en rioolheffing.

Website Boxtelnet.nl: Stekels - Boxtel besteelt burgers.
Gehele oppositie stemt tegen begroting.

U bent hier