h

SP steunt actie Sint Joseph voor sociale huurders

19 januari 2012

SP steunt actie Sint Joseph voor sociale huurders

Vanaf 1 januari jongstleden komen huishoudens met een bruto jaarinkomen van 34.085 euro niet meer in aanmerking voor een sociale huurwoning, dat wil zeggen een woning met een huur tot 664 euro per maand. Daardoor komen huurders met een middeninkomen in de problemen. Woonstichting St. Joseph roept huurders op om op hun website een petitie te ondertekenen om te protesteren tegen dit beleid van het kabinet Rutte. De SP onderschrijft de actie van St. Joseph.

Wachttijd voor sociale huurwoning in Boxtel loopt op
St. Joseph maakt zich zorgen over mensen die niet meer in aanmerking komen voor een sociale huurwoning omdat ze te veel verdienen. De Woonstichting vindt dat de inkomensgrens omhoog moet. Sint Joseph zegt huishoudens tot 43.000 euro bruto te willen bereiken, maar kan door de huidige wetgeving daar weinig voor doen. Deze wetgeving is gebaseerd op Europese regels. Het betekent in de praktijk dat veel mensen te rijk zijn voor een sociale huurwoning en te arm voor een koopwoning of een huurwoning in de particuliere sector. Zij vallen tussen de wal en het schip en kunnen heel moeilijk aan een woning komen. Sint Joseph verwacht dat door deze maatregel de wachttijd voor sociale huurwoningen in Boxtel oploopt en dat de woningmarkt steeds meer stagneert. Er komen steeds meer mensen die actief op zoek zijn naar een huurwoning, maar merken dat dit financieel vaak onhaalbaar is.

SP ondersteunt protest en vraagt college en gemeenteraad hetzelfde te doen
Veel woningcorporaties protesteren tegen deze maatregelen en voeren actie. De reacties op de website van St. Joseph gaan naar de overkoepelende Woonbond. Alle landelijke klachten worden overhandigd aan de verantwoordelijke minister en de Tweede Kamer. SP-fractievoorzitter Eric van den Broek ondersteunt de actie van St. Joseph van harte: 'Huurders worden voor de zoveelste keer de dupe van dit rechtse kabinet. Het is een slechte zaak dat de wachttijd voor sociale huurwoningen in Boxtel nog groter wordt. Daarom roep ik huurders op om de petitie op de website van St. Joseph te ondertekenen. De SP zal het college van B&W en de gemeenteraad vragen om het protest ook te ondersteunen.'

Website St. Joseph: Laat uw stem horen.

U bent hier