h

Boxtelse SP gaat klachten WMO inventariseren

2 februari 2012

Boxtelse SP gaat klachten WMO inventariseren

In december heeft de Boxtelse gemeenteraad besloten over een nieuwe verordening voor de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Deze nieuwe verordening kan nogal wat consequenties hebben voor de ondersteuning vanuit de gemeente voor mensen met beperkingen (bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, woningaanpassingen, vervoersvoorzieningen e.d.). De SP gaat de komende maanden klachten en opmerkingen over de WMO inventariseren. Vanaf deze maand kan dat in ieder geval via deze website.

Mensen die momenteel al gebruik maken van de WMO hebben als het goed is in december of januari een brief van de gemeente ontvangen, op het moment dat er iets wijzigde in hun persoonlijke situatie. Op het moment dat de wijzigingen in de nieuwe verordening geen veranderingen voor mensen met zich meebracht, hebben cliënten geen brief ontvangen.

De Boxtelse SP-fractie heeft besloten klachten en opmerkingen te gaan inventariseren. Daartoe zullen in de komende tijd op verschillende manieren contacten gelegd worden met gebruikers van de WMO. Vanaf deze maand kunnen mensen al terecht via de website van de plaatselijke SP. Fractievoorzitter Eric van den Broek zegt het volgende over het initiatief: ‘In de nieuwe Wmo-verordening zitten nogal wat verslechteringen voor mensen. Probleem is dat die consequenties door het college niet voor raadsleden in beeld waren gebracht, toen de gemeenteraad diende te beslissen over de verordening. Voor ons was dat onder meer reden om tegen de Wmo-plannen te stemmen, maar wij stonden helaas alleen in onze kritiek. De komende tijd willen we kritisch gaan volgen hoe cliënten over de veranderingen in de Wmo denken’.

Mensen kunnen hun opmerkingen en klachten kwijt op een speciale button die gereserveerd is op deze website:

Toename eigen bijdragen Wmo tast ‘meedoen’ aan.

U bent hier