h

150 vrijwilligers bij actie Boxtel Schoon

12 maart 2012

150 vrijwilligers bij actie Boxtel Schoon

Afgelopen zaterdagochtend verzamelden tientallen vrijwilligers zich bij het gemeentehuis om daar vuilniszakken, hesjes en prikkers in ontvangst te nemen om mee te doen aan de jaarlijkse opschoondag in het kader van de Week van Nederland Schoon. De campagne is bedoeld om wijken in Boxtel, Lennisheuvel en Liempde wat schoner te maken. Dus minder zwerfvuil in buurten en op straten en pleinen. De gemeente heeft verschillende organisaties uitgenodigd om mee te doen en afgelopen zaterdag meldde zich dan ook verschillende (buurt-)verenigingen en individuele burgers om de handen uit de mouwen te steken. Ook de SP was onder meer via raadslid Dave van de Ven vertegenwoordigd.


Sp-voorzitter Dave van de Ven in actie bij de gemeentevijver.

Elk jaar wordt deze landelijke opschoondag georganiseerd en worden kilo’s zwerfvuil verwijderd en afgevoerd. Helaas konden omwonenden van de gemeentevijver niet lang genieten van het opgeruimde plantsoen. Vandalen vonden het nodig om in de nacht van zaterdag op zondag weer flink huis te houden. Diverse prullenbakken nabij de gemeentevijver werden vernield en de zaterdag zo schoon opgeruimde omgeving van de gemeentevijver was zondagochtend veranderd in een grote puinhoop. Ook op de Markt werden verschillende bloembakken kapot gegooid.

Ruim honderdvijftig vrijwilligers haalden eerder op de zaterdag in verschillende groepen bijna 150 zakken met vuilnis uit de gemeentelijke plantsoenen en bermen bij elkaar. Raadslid Dave van de Ven van de SP sprak na afloop van een succesvol initiatief: ‘In het verleden deed ik elk jaar al mee met de bewonersvereniging Hoogheem. Dit soort initiatieven verhoogt de verantwoordelijkheid van mensen voor de eigen buurt. Misschien moet de gemeente er nog eens over nadenken hoe dit initiatief nog meer naar het buurtniveau kan worden getild. Dat vandalen er vervolgens weer zo’n puinhoop van maken, betekent ook dat er vanuit de politie in ieder geval meer toezicht moet komen op dit soort hufterig gedrag.’

U bent hier