h

Gemeenteraad geschoffeerd, keuze pastorietuin onbegrijpelijk

14 juni 2012

Gemeenteraad geschoffeerd, keuze pastorietuin onbegrijpelijk

De SP-fractie was dinsdag overduidelijk in haar mening over het plan van het college om de pastorietuin te willen gaan bestemmen als parkeerplaats. Dinsdag werd in de commissie Ruimtelijke Zaken opnieuwe gedicussieerd over de centrumplannen. Duidelijk werd dat de coalitiepartijen hun ziel en zaligheid hebben verkocht aan het opofferen van de cultuurhistorisch waardevolle pastorietuin ten koste van parkeerplaatsen.

Slikken of stikken voor de gemeenteraad
‘Op dezelfde arrogante toon als bij de plannen rond de gemeentevijver heeft de wethouder uiteraard eerst in de media laten weten dat de pastorietuin echt de laatste kans is op een autoluwe markt. Het wordt dus weer slikken of stikken’, aldus raadslid Dave van de Ven. ‘Onbegrijpelijk dat Combinatie95 en PvdA/Groenlinks hier kritiekloos achteraan hobbelen. De duurzame ambities van deze partijen kunnen definitief de prullenbak in.’

Cultuurhistorie en groen versterken
De SP noemde, zoals eerder via deze website en schriftelijke vragen, tal van argumenten om de kwaliteiten van het gebied Pastorietuin nu juist uit te nutten en te versterken. De SP zou graag zien dat de cultuurhistorische waarden van het totale gebied worden versterkt en dat het groen meer zichtbaar wordt gemaakt. Dat staat immers ook in de erfgoednota van de gemeente.

In plaats daarvan kuieren de coalitiepartijen gedwee achter de obsessieve ideeën van wethouder Van der Zanden aan, om in een straal van 200 meter vanaf de Kruisstraat (?) een grootschalige parkeervoorziening te realiseren. De SP ziet veel meer en betere alternatieven, maar dinsdag bleek dat de coalitie vooralsnog de rijen gesloten houdt. In de aankomende raadsvergadering zal de SP zeker proberen om partijen met gerichte amendementen op andere gedachten te brengen.

Pastorie en bijbehorende tuin is beschermd rijksmonument.

U bent hier