h

College gaat overstoorbaar verder met inhuur dure externen

31 augustus 2012

College gaat overstoorbaar verder met inhuur dure externen

De Boxtelse gemeenteraad discussieerde dinsdag over het voorstel 'Boxtel duurzame campus'. Dit voorstel moet leiden tot de uitwerking van een nieuw duurzaamheidsbeleid, waarmee Boxtel beoogt één van de koplopers in duurzaamheid te worden. De SP vindt de plannen erg pretentieus en had vooral kritiek op de inhuur van een externe programmanager, waarvoor in drie jaar maar liefst driehonderdduizend Euro wordt uitgetrokken.

De kritiek van raadslid Dave van de Ven was afgelopen dinsdag niet mals: 'Nog steeds snappen we niet waarom er een externe programma manager dient te worden aangetrokken voor een ton per jaar. Wij blijven erbij dat deze rol ingevuld kan worden door de wethouder met ambtelijke ondersteuning. Dit demotiveert het eigen personeel, valt niet uit te leggen in een tijd van bezuinigen en druist in tegen het beleidsprogramma, waarin staat dat de inhuur van externen juist teruggedrongen moet worden.'

De SP diende daarop een motie in om de inhuur van externen in het vervolg te beperken, maar deze werd door de coalitiepartijen om onbegrijpelijke redenen verworpen. Zij stemden daarmee tegen een onderwerp dat in het eigen beleidsprogramma zo duidelijk staat beschreven. 'Onbegrijpelijk. In verkiezingstijd en bij de presentatie van het beleidsprogramma hadden de coalitiepartijen zo de mond vol van het terugdringen van de inzet van externen. Nu zien we keer-op-keer wat die mooie beloftes waard blijken', reageert Dave van de Ven.

U bent hier