h

Jrl houdt debat met kandidaat kamerleden.

30 augustus 2012

Jrl houdt debat met kandidaat kamerleden.

Voor de derde keer in zes jaar tijd was het Boxtelse Jacob Roelands Lyceum het toneel van een heus verkiezingsdebat. PvdA, GroenLinks , D66, VVD, CDA en natuurlijk de SP waren van de partij. Evenals zo’n 300 leerlingen. Uiteraard was ROOD Boxtel er ook bij.

De aanwezige kandidaat Tweede Kamerleden kregen 3 stellingen voorgelegd, waarbij ze steeds één aan één met elkaar in debat moesten. Kandidaten van de overige partijen mochten daar vervolgens op reageren.

Namens de SP was Michiel van Nispen aanwezig. Hij mocht aan de zaal uitleggen hoe de SP over de Eurocrisis dacht. Hij stond tegenover zijn D66-collega. Ondanks het moeilijke onderwerp bracht Michiel het SP verhaal goed naar voren.

Andere onderwerpen die aan bod kwamen waren het al dan niet instellen van een langstudeerboete of een asociaal schuldenstelsel voor studenten en de bezuinigingen op de zorg.

Aan het eind was er tijd ingeruimd voor de leerlingen om vragen te stellen. Uit de gestelde vragen bleek dat de leerlingen zich goed hadden voorbereid. Na een aantal vragen kwam het debat ten einde.

U bent hier