h

Verkwanselen maatschappelijk belang De Braken ‘oliedom’

12 september 2012

Verkwanselen maatschappelijk belang De Braken ‘oliedom’

Afgelopen maandag discussieerde de commissie maatschappelijke zaken over de plannen van het college om bij de verkoop van sporthal De Braken de verkoopvoorwaarden te versoepelen. Op dit moment wordt door de gemeente aan potentiële kopers de eis gesteld dat Boxtelse sportverenigingen gebruik moeten kunnen blijven maken van de sporthal. Het college wil deze eis loslaten, omdat de huidige gebruikers volgens het college ook terecht kunnen in andere sportvoorzieningen in Boxtel. De SP-fractie noemde de plannen van het college ‘ oliedom’ .

Verschillende sportverenigingen kwamen gisteren via een inspraakreactie hun ongenoegen uiten over de plannen van het college. Zij maken zich grote zorgen over de voortgang van hun sportactiviteiten, omdat er in andere Boxtelse sporthallen veel minder ruimte en voorzieningen zijn.

Verenigingen niet geïnformeerd
Daarnaast waren de verenigingen woendend op het college, omdat de plannen niet vooraf met hun zijn besproken. Fractievoorzitter van de SP Eric van den Broek reageerde verbolgen op de handelswijze van het college: ‘Keer op keer gaat het college in de fout in het informeren en betrekken van burgers en belangenpartijen. ‘De burger staat centraal’, wordt er altijd door het college geroepen, maar daar blijkt in de praktijk helemaal niets van en het college weigert te leren van fouten in het verleden!’

Stimuleren sporten
De SP stelde in het debat voor om het maatschappelijk belang van de sporthal in de verkoopvoorwaarden altijd als uitgangspunt mee te nemen. De fractie vindt dat de invulling van De Braken altijd in het teken moet staan van sportstimulering en blijvend gebruik door Boxtelse verenigingen. ‘In een tijd dat veel mensen en vooral kinderen te maken hebben met overgewicht, zou nu juist ingezet moeten worden op sportstimulering. Dat staat haaks op het afstoten van sportvoorzieningen. Uitgangspunt zou moeten zijn het maatschappelijk gebruik van De Braken, stimulering van sporten in Boxtel, zodat er nu juist meer ruimte voor sporten nodig is en overleggen met de sportverenigingen, voordat er plannen naar buiten worden gebracht’, aldus Eric van den Broek in het raadsdebat.

Verschillende andere partijen schaarden zich achter de mening van de socialist en vonden ook dat het college het huiswerk over moet doen. De discussie krijgt waarschijnlijk een vervolg in februari 2013.

U bent hier