h

Voldoende groen in Boxtelse wijken

1 september 2012

Voldoende groen in Boxtelse wijken

Afgelopen week is in de Boxtelse gemeenteraad de 'Groenstructuurvisie' en het 'Groenbeleidsplan' vastgesteld. Het college stelde voor om het groenbeleid zoveel als mogelijk op de huidige voet te continueren en sober in te vullen. De SP heeft daarmee ingestemd, nadat de fractie zich eerst ervan had verzekerd dat er in ieder geval voldoende middelen voor het groen in de Boxtelse wijken is geoormerkt.

De SP gaf aan dat groene wijken bijdragen aan de leefbaarheid. Daarnaast is een groene wijk per defintie ook sociaal, omdat het goed is voor de gezondheid, de wijk kleuriger maakt en mensen elkaar makkelijker ontmoeten in een groene omgeving. Door de landelijke bezuinigingen zijn de middelen schaars en vindt de SP het redelijk dat er iets soberder met investeringen in het groen wordt omgesprongen. 'De schaarse middelen moeten immers over alle beleidsonderwerpen verdeeld worden en dan vinden wij het ook heel belangrijk dat er geld over blijft voor armoedebeleid en de WMO', zo betoogde raadslid Dave van de Ven in de raadsvergadering.

De SP vindt niet dat dit ten koste moet gaan van voldoende groen in de wijken. Daar wordt echter voldoende geld voor gereserveerd, zo zegde wethouder Van den Langenberg toe aan de SP.

U bent hier