h

Raadsbrede steun voor TALK-weg

30 oktober 2012

Raadsbrede steun voor TALK-weg

Acht van de negen fracties hebben gisteren tijdens een extra raadsvergadering ingestemd met het voorlopig ontwerp van een nieuwe verbindingsroute tussen bedrijventerrein Ladonk en de Kapelweg. Ook de de SP-fractie stemde in, maar vroeg wel aandacht voor de inspraak in het traject en het verkeersluw maken van de Kalksheuvel door een vrachtwagenverbod. Een motie van de fractie om te onderzoeken of in afwachting van de aanleg opnieuw een vrachtwagenverbod kan worden ingesteld haalde het niet.

‘Het voorliggende voorlopig ontwerp is een logische volgende stap’, zo wees raadslid Dave van de Ven op de jarenlange voorgeschiedenis van dit onderwerp. De SP vroeg wethouder Van der Zanden in het proces oor te hebben voor zowel voor- als tegenstanders van de plannen. ‘De diverse belangenpartijen, wel of niet onderdeel van de Klankbord Regenboog dienen te allen tijde serieus genomen te worden en we hopen dat de wethouder dit zich ter harte neemt. Daarbij is het belangrijk dat alle partijen en dus ook de raad goed geïnformeerd zijn en dit betekent ook dat alle informatie voorhanden dient te zijn’, zo verwees Dave van de Ven naar het eerder niet ter inzage leggen van alle stukken.

Motie vrachtwagenverbod Kalksheuvel
De SP stelde daarnaast voor toch nog eens te onderzoeken of een vrachtwagenverbod op Kalksheuvel ingesteld kan worden. De realisatie van de weg kan immers nog jaren duren. De door de SP ingediende motie kreeg echter alleen steun van D66 en CDA.

Curieus was de actie van de PvdA/Groenlinks fractie bij de stemming over de motie. In het commentaar op de motie gaf de woordvoerder van die fractie aan de inhoud van de motie te steunen, omdat zij een aantal jaren geleden eenzelfde voorstel lanceerde. Bij de stemming sloot de fractie zich echter aan bij de andere coalitiepartijen en stemde tegen het voorstel van de SP.

Motie onderzoek mogelijkheden vrachtwagenverbod Kapelweg.

U bent hier