h

SP boycot besloten vergadering dossier De Braken

8 februari 2013

SP boycot besloten vergadering dossier De Braken

De Boxtelse SP-fractie heeft zeer afkeurend gereageerd op het voornemen van het college om op 18 februari aanstaande een besloten vergadering van de commissie maatschappelijke zaken te organiseren, waarin achter gesloten deuren het hele dossier De Braken wordt behandeld. Fractievoorzitter Eric van den Broek van de SP heeft via een brief aan het college en de gemeenteraad bezwaar aangetekend tegen de gang van zaken. 'In deze vorm zullen wij de besloten vergadering absoluut boycotten', aldus Van den Broek.

De SP vindt dat de discussie over De Braken in de openbaarheid moet plaatsvinden en noemt de voorgestelde besloten vergadering 'achterkamertjespolitiek'.

Geheimhouding
Op verzoek van de SP is het totale dossier De Braken ter inzage gelegd, waarvan een klein aantal onderdelen onder geheimhouding. Eric van den Broek is vindt dat alleen die geheime stukken eventueel onderdeel zouden kunnen zijn van besloten overleg: 'De SP vindt dat hooguit over die geheime onderdelen een besloten overleg mag plaatsvinden, met de bedoeling dat raadsleden daarover informatieve vragen kunnen stellen. Het college heeft echter voorgesteld om in beslotenheid te vergaderen over het hele dossier De Braken.'

Achterkamertjespolitiek
Drie fracties uit de gemeenteraad hebben volgens een memo vanuit de gemeente al aangegeven het dossier De Braken tussentijds in beslotenheid te willen behandelen. De SP probeert het college en de andere raadsfracties met bijgaande brief nog op andere gedachten te brengen. 'Op deze manier zullen wij de bijeenkomst echter boycotten, want wij doen niet mee aan achterkamertjespolitiek', zegt Eric van den Broek in een reactie.

Brief aan College van B&W betreft bezwaar besloten vergadering De Braken.

Fractie laakt opnieuw handelswijze college bij procedure De Braken.

U bent hier