h

SP-moties leiden tot gesprek college en actiegroep 'Zeg nee tegen kV'

28 februari 2013

SP-moties leiden tot gesprek college en actiegroep 'Zeg nee tegen kV'

Dinsdag discussieerde de Boxtelse gemeenteraad onder meer over twee moties van de SP aangaande het geplande 150kV-station op bedrijventerrein Vorst. Dit collegeplan leidde afgelopen weken tot veel politieke onrust en irritatie bij inwoners van Lennisheuvel. De SP stelde in de moties voor hierover een politieke discussie te voeren in de commissie ruimtelijke zaken en riep het college op nu eens serieus in gesprek te gaan met de opgerichte actiegroep 'Zeg nee tegen kV'.

Deze actiegroep heeft veel zaken betreffende het kV-station uitgezocht en maakt zich zorgen over de gevolgen voor de volksgezondheid. Daarnaast wil de actiegroep dat er ook naar andere locaties gezocht wordt, dan alleen de locatie aan de rand van Lennisheuvel.

Raadslid Dave van de Ven van de SP vroeg in de raadsvergadering aandacht voor de kwestie: 'Het actiecomité ‘Zeg Nee tegen KV’ heeft alternatieve locaties aangedragen, die ook recht doen aan economische belangen. Zij stellen zich daarnaast constructief op en wil best met het college in dialoog om uit de impasse te komen. Daarbij zit niemand te wachten op een langdurig conflict tussen bewoners Lennisheuvel en de gemeente en dienen rechtszaken sowieso voorkomen te worden.'

In zijn moties riep hij het college vervolgens op de dialoog te starten met het actiecomité over alternatieve locaties voor het kV-station en het dossier met de politiek te bespreken.

Alle fracties in de gemeenteraad ondersteunde de SP-voorstellen, waarna de discussie nu onderwerp gaat zijn in een openbare politieke discussie.

SP wil echte voorlichtingsavond kV-station: wethouder ontloopt kritische burgers.

U bent hier