h

Gang van zaken verkoop De Braken een nieuwe klucht

15 maart 2013

Gang van zaken verkoop De Braken een nieuwe klucht

SP overhandigt 1.298 handtekeningen aan wethouder

'Een nieuwe klucht', 'fouten op fouten', 'misinformatie', ' beslissingen gebaseerd op foutieve informatie' en 'bestuurlijke arrogantie': dat waren de omschrijvingen die SP'er Nick Geerlings onder meer gebruikte in zijn kritiek op de gevolgde procedure bij de verkoop van De Braken, afgelopen maandag in de commissievergadering maatschappelijke zaken. De SP is op zich tevreden over het behoud van de maatschappelijke functie, maar vindt het van kortzichtigheid getuigen dat dit slechts voor de duur van tien jaar betreft. Wat de SP betreft worden problemen op die manier vooruit geschoven. De SP heeft daarnaast nog heel veel vragen over de deal, die na veel politieke en maatschappelijke druk op tafel is gekomen.

Na 10 jaar op straat?
De SP vreest dat verenigingen na tien jaar alsnog op straat komen te staan. Commissielid Nick Geerlings zei er het volgende over: 'Wat is nu de visie van het college op binnensporten op de langere termijn en hoe past deze overeenkomst in het beleid van sportstimulering? Het lijkt erop of het college met deze afspraak het probleem voor zich uit schuift. Sportterreinen leg je toch ook niet voor tien jaar aan, maar voor tientalen jaren. Zo dadelijk moet Boxtel over tien jaar een nieuwe hal bouwen om in de behoefte van de verenigingen te kunnen voorzien. Dan zijn we verder van huis.'

De SP stelde daarnaast diverse vragen over de tarieven die verenigingen moeten gaan betalen en waarvan de wethouder heeft aangegeven dat deze maatschappelijk aanvaardbaar zouden zijn.

SP verzamelde 1.298 handtekeningen voor behoud van De Braken
De SP overhandigde tijdens de vergadering 1.298 handtekeningen aan wethouder Van de Langenberg van mensen die vinden dat De Braken behouden moet blijven voor Boxtelse verenigingen. De actie van de SP en sportverenigingen heeft er in ieder geval toe geleid dat De Braken voor tien jaar open blijft voor Boxtelse verenigingssporters.

De SP overweegt echter nog aanvullende voorstellen in te dienen, om die tien jaar op te rekken.

Wat vinden de sportverenigingen zelf van de verkoop van De Braken?

U bent hier