h

SP verspreidt 4000 huurflyers

22 maart 2013

SP verspreidt 4000 huurflyers

SP-vrijwilligers hebben vierduizend flyers ‘Help de huurder’ bij huurwoningen in de bus gestopt. Hierin worden de desastreuze plannen van het kabinet uit de doeken gedaan. Ook worden huurders opgeroepen om een enquête in te vullen en in actie te komen tegen deze slechte plannen.

Afbraak sociale volkshuisvesting
Het kabinet van VVD en PvdA is bezig om de sociale huisvesting de nek om te draaien. Woningcorporaties moeten 1,9 miljard euro extra belasting gaan betalen. Dat is gemiddeld 60 euro per maand per huurder. Dit moet betaald worden door jaarlijks forse huurverhogingen toe te staan, tot 6,5% vanaf 1 juli 2013. Minister Blok wil verder dat sociale woningen verkocht worden. Dan worden de wachtlijsten nog langer en krijgen minder mensen een betaalbare woning. Door deze plannen zal zo’n 10 procent van de corporaties failliet gaan. Daarom moeten ze van de minister de huren sterk verhogen. Tegelijk zullen corporaties op grote schaal renovatie- en nieuwbouwprojecten moeten afblazen. Huurders gaan dus méér betalen voor veel minder kwaliteit. Er is geen geld meer voor onderhoud, renovatie, isolatie en nieuwbouw. Daar komt bij dat 50.000 bouwvakkers en andere mensen hun baan verliezen of al hebben verloren.

SP: investeren als alternatief
De SP wil juist investeren om de huizen betaalbaar te houden en de bouw er weer bovenop te helpen. De 1,8 miljard van de corporaties moet niet naar de belastingpot gaan, maar juist naar renovatie, nieuwbouw en energiebesparende maatregelen. Voor elke euro die een woningcorporatie wil investeren, leent de bank er vier bij. Dat houdt in dat er voor negen miljard geïnvesteerd kan worden. Over dat enorme bedrag wordt BTW geheven waardoor er weer veel geld direct in de schatkist terugkomt. De overheid hoeft dan ook geen werkloosheidsuitkering te betalen aan ontslagen bouwvakkers, maar ontvangt juist inkomstenbelasting. En tegelijk worden er weer betaalbare huurhuizen gebouwd, waardoor de wachtlijsten verdwijnen.

Huuracties SP
De SP is in het hele land huuracties gestart. In Boxtel zijn 4000 flyers verspreid bij huurwoningen. De huurders worden opgeroepen om een huurenquête in te vullen. Dit kan ook via www.sp.nl/huren of door op onderstaande banner te klikken. De SP gaat ook nog een informatieavond organiseren en we proberen daarvoor het Tweede Kamerlid Paulus Jansen naar Boxtel te krijgen.

Website SP: Huurheffing van Rutte II

U bent hier