h

SP onaangenaam verrast over afblazen Rabo Beach Break

5 april 2013

SP onaangenaam verrast over afblazen Rabo Beach Break

De SP-fractie is onaangenaam verrast over berichten in Brabants Centrum en Brabants Dagblad over het afblazen van het muziekevenement Rabo Beach Break. Dit evenement is gekoppeld aan het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi op de Markt in juni. De kwestie is voor onze fractie reden geweest om hierover schriftelijke vragen te stellen en het college op te roepen te streven naar een compromis tussen organisatoren en bezwaarmakers.

Inmiddels zijn er veel Boxtelaren die teleurgesteld zijn en protesteren tegen het afblazen van dit druk bezochte evenement. Ondanks het gegeven dat de organisatoren er alles aan gedaan hebben om bezwaarmakers tegemoet te komen, hebben zij toch moeten besluiten om het muziekevenement geen doorgang te laten vinden. Of het volleybaltoernooi wel doorgaat, is vooralsnog niet bekend.

Advies afblazen?
Volgens de berichten heeft het college de organisatie geadviseerd om de Rabo Beach Break af te blazen, met name vanwege de geluidsoverlast en het gevaar voor schadeclaims. De bezwaarmakers, zouden volgens de gemeente qua regelgeving juridisch sterk staan.

Eindelijk iets voor jongeren
De SP-fractie betreurt deze gang van zaken. 'Het gezamenlijke evenement is na een paar jaar al een begrip in Boxtel geworden. Eindelijk wordt er ook iets voor jongeren georganiseerd en dat wordt nu getorpedeerd. Wij vragen ons af of er in de toekomst nog wel (muziek)evenementen georganiseerd kunnen blijven worden op de Markt', zegt fractievoorzitter Eric van den Broek over het initiatief van de SP.

'Over de kwestie hebben we inmiddels een aantal vragen gesteld aan het gemeentebestuur. Daarbij hebben we het college ook opgeroepen om te bemiddelen en te komen tot een compromis met bezwaarmakers en organisatoren', aldus Van den Broek.

Brief aan College van B&W met vragen over afblazen Rabo Beach Break.

Facebook pagina: Steun BeachvolleyBoxtel

U bent hier