h

Fractie SP is zenderstilte college over Ladonk, Boseind en Lennisheuvel goed beu

7 juni 2013

Fractie SP is zenderstilte college over Ladonk, Boseind en Lennisheuvel goed beu

De fractie van de SP is het flink beu dat het Boxtelse college van B&W de beantwoording van politiek gevoelige vragen onbeantwoord laat. Een maand gelden stelde de SP al vragen over het kennelijk oneigenlijk gebruik van grondstroken voor het stallen van auto’s, door autobedrijf Boseind. Binnen het bestemmingsplan Ladonk zijn die betreffende grondstroken namelijk geoormerkt voor de bestemming verkeer. Kort daarop stelde de SP tevens vragen over de leefbaarheid van Lennisheuvel in het kader van het concept-bestemmingsplan Lennisheuvel en het voorbij gaan aan eerdere afspraken met bewoners. Tot op heden weigert het college de politiek gevoelige vragen te beantwoorden.

Aankomende dinsdag wordt het raadsvoorstel voor het bestemmingsplan bedrijventerrein Ladonk besproken en op beide kwesties heeft het college geen enkele reactie gegeven.

Zenderstilte college
Eric van den Broek, fractievoorzitter van de SP, heeft geen goed woord over voor de opstelling van het college: 'Onze fractie wordt een beetje moe van de voortdurende zenderstilte en het temporiseren van beantwoording van vragen vanuit het college, op het moment dat zaken wellicht politiek gevoelig dreigen te worden. We zien dat in deze bestuursperiode keer-op-keer gebeuren, waardoor raadsfracties voortdurend een informatieachterstand hebben en in verschillende gevallen met de rug tegen de muur worden gezet. Dat is onze fractie eerlijk gezegd flink beu!'

Informatieplicht
Het college heeft een informatieplicht en dient raadsfracties zoveel als mogelijk te faciliteren in het komen tot zorgvuldige besluitvorming. Beantwoording van vragen maakt daar onderdeel vanuit.

Alsnog beantwoording
De SP heeft het college alsnog dringend verzocht om antwoorden. 'Wij hebben vanochtend een dringend beroep op het college gedaan om de vragen alsnog voor aankomende dinsdag te beantwoorden, zodat een open discussie mogelijk is en de commissie alle relevante informatie in haar overwegingen kan meenemen', aldus Van den Broek over zijn dringende oproep aan het college.

Tenslotte heeft de SP ook bij het college aangegeven dat ook de vragen die de collega’s van D66 hebben gesteld over de vervuiling van het Biomerieux-terrein, nog niet zijn beantwoord. 'Dat is op korte termijn ook zeer wenselijk, maar ook in dat geval horen we als raad taal noch teken van het college', zegt Eric van den Broek.

De vergadering van de commissie ruimtelijke zaken vindt aankomende dinsdag 11 juni plaats in de raadszaal en begint om 19.30 uur.

U bent hier