h

Ontmoetingsbank in oude boomgaard

17 juni 2013

Ontmoetingsbank in oude boomgaard

Afgelopen vrijdagavond was de officiële ingebruikneming van een bankje en sierstoepje door prins Paul d’n Urste en wethouder van de Langenberg in de oude boomgaard, vlakbij de gemeentevijver. Ouderen van Elisabethdael, Vinckenrode en Clarissenhof, namen daarna plaats op het ontmoetingsbankje.

Actie tegen parkeerplaats op vijver en boomgaard
Het college van B&W kwam een tijd geleden met het onzalige plan om op de prachtige locatie van de vijver en de boomgaard een parkeerplaats te realiseren. Omwonenden (met name Cootje Verzijden en Ans Peijnenburg) en SP kwamen meteen in actie om de plannen tegen te houden. De SP verspreidde 12.000 pamfletten “Handen af van vijver en boomgaard’ in heel Boxtel en stelde de kwestie in de commissie en raad aan de orde. De SP-fractie pleitte er voor om dit mooie stukje Boxtel te behouden en op te knappen met onder ander andere zitbanken en een kiosk. Onder grote politieke en maatschappelijke druk moest wethouder Van der Zanden zijn plan intrekken.

Mooie ontmoetingsplek in boomgaard
Prins Paul d’n Urste had al eerder zijn sierstoepje Walk of Ind aangeboden en mocht het nu met de wethouder in gebruik nemen, evenals een zitbank. Dit gebeurde door een plaatje op de bank te schroeven. Daarmee is een mooie ontmoetingsplek gerealiseerd waar vooral ook de oudjes van de verzorgingshuizen gebruik van zullen maken. Opmerkelijk was dat de wethouder, die er dus eerder met het college voorstander van was om daar een parkeerplaats te maken, nu sprak van een mooi stukske Boxtel dat behouden moet blijven. Na de officiële handeling namen de ouderen van de verzorgingshuizen met zichtbaar plezier plaats op de nieuwe bank. SP-raadslid Eric van den Broek, die ook aanwezig was bij de ingebruikneming ‘Zo kan het dus ook. Actievoeren heeft wel degelijk zin, dat is hier wel weer bewezen. Dit gebied moer volgens de SP in samenspraak met de omwonenden nog meer opgeknapt worden, zodat het een nog aantrekkelijker ontmoetingspunt in het centrum wordt.’

U bent hier